Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σύμφωνα μεαπόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.

Έτσι, την Κυριακήτης Σταυροπροσκυνήσεως 3 Απριλίου 2016, όπως κάθε χρόνο, ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες καιΥποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και ΒορείωνΣποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της ΙεράςΜητροπόλεως.

Το πρώτο καικύριο μέρος της Συνάξεως ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό ΑγίουΝικολάου Χαλκίδος, κατά την οποία, προς της ενάρξεώς Της, στο τέλος του Όρθρου,έγινε και η Τελετή της Λιτάνευσης και Προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού, υπό τουΣεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή Κληρικώντης Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπως και πυκνού εκκλησιάσματος.

Στην Θεία Λειτουργία διηκόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώνταςτους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Ναού κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ.Δήμου Τσίμπου.

Πριν την ανάγνωσητου Αποστόλου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, εμπλουτίζονταςέτσι την τάξη των κατωτέρων αυτών Κληρικών. Ο πρώτος είναι ο κ. Νικόλαος Δημητρίου,πρωτοετής φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστής τηςΒυζαντινής Μουσικής στην τάξη του κ. Δήμου Τσίμπου και ο δεύτερος είναι ο κ. ΚωνσταντίνοςΚαλομοίρης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου. Και οι δύο νέοι αναγνώστες προέρχονται απόκαλές οικογένειες, οι οποίες παρευρέθηκαν και με πολλή συγκίνηση χάρηκαν ταπαιδιά τους.

Τον θείο λόγο κήρυξεο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στην προσκύνηση του Ζωηφόρου Σταυρού, αλλά κάνονταςκαι ιδιαίτερη μνεία στην καλλιέργεια των Ιερατικών Κλίσεων.

Μετά τη ΘείαΛειτουργία, στο ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου,ευρισκόμενο πλησίον του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας (ΜέσαΠαναγίτσα), ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, το οποίο, μετην ευθύνη του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και τωνσυνεφημερίων του, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Οικον. Χαραλάμπους Ταραμίγκου,προετοίμασαν η πρεσβυτέρα του π. Ηλία, Μαρία και οι λοιπές συνεργάτιδες τηςΕνορίας, κατά την διάρκεια του οποίου προσφώνησε δι’ ολίγων λόγων ο Πρωτοσύγκελλοςπ. Νικόδημος,

Μετάτο γεύμα και πριν την αναχώρηση των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σταπαιδιά τον νεοεκδοθέντα Παρακλητικό Κανόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και τον ψηφιακό δίσκο ακτίνας (CD), με τίτλο «Τραγούδια σαν Προσευχή – Δημωδώς και εντέχνως τηΘεομήτορι».

Φωτογραφία: Παρασκευή Σπυροπούλου

 

 Ετικέτες