Κυθήρων Σεραφείμ: Ενισχύστε τις άπορες οικογένειες

Loading...


Ιδιαίτερη παράκληση για ενίσχυση των απόρων οικογενειών του νησιού κάνει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για την Κυριακή των Βαΐων.

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος: 

Προς
τον φιλόχριστον Λαόν
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Κυθήρων και Αντικυθήρων

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

                                       Καλό και ευλογημένο Πάσχα!

Κατά την σημερινή εορτή της Κυριακής των Βαΐων, κατά την οποία έχουμε την ανάμνησιν της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού εις τα Ιεροσόλυμα και την πορεία Του προς το εκούσιο και σωτήριο Σταυρικό Πάθος Του, κρατώντας στα χέρια μας μαζί με τα βαΐα των φοινίκων και τα «βαΐα των αρετών», ας προσευχηθούμε για όλους τους συνανθρώπους μας, και ιδιαίτερα για τους πτωχούς και ασθενείς, τους μοναχικούς και ανήμπορους, τους πεινασμένους και στερημένους από τα βιοτικά και υλικά αγαθά, τα φάρμακα και την κοινωνική φροντίδα.

Καί μαζί με την θερμή αυτή προσευχή σας παρακαλώ πολύ, αντί του Εράνου της Αγάπης, που κάνουμε κάθε Δεκέμβριο, εν όψει της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, να ανταποκριθήτε, είτε από το περίσσευμα, είτε από το υστέρημά σας, στην ενίσχυσι του δίσκου που θα περιαχθή ευθύς αμέσως για την άμεση συμπαράστασι σε πτωχές και άπορες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και σε μεμονωμένα πρόσωπα που έχουν μεγάλη ανάγκη συμπαραστάσεως. Αυτό το σπουδαίο και ιερό χριστιανικό καθήκον μας το υπαγορεύει η εσταυρωμένη αγάπη του Θείου Λυτρωτού μας.
Σ’ αυτή την προσπάθεια συμπαραστάσεως των πτωχών, απόρων και ασθενών αδελφών μας συμπαρίστανται και πάλι οι αγαπητοί μας Καταστηματάρχες των Super Market του νησιού μας, με το ιδιαίτερο για τους πτωχούς και τους απόρους του νησιού μας καλάθι, που έχουν σε διακριτική θέσι στο κατάστημά τους, τους οποίους και θερμώς ευχαριστούμε από της θέσεως αυτής.

Καί επί τούτοις διατελούμεν με εγκάρδιες εόρτιες ευχές για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, τα Άγια και φρικτά Πάθη του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, την Θεόσωμη Ταφή και την Αγία και ένδοξη Ανάστασί Του.

Ο Μητροπολίτης

 † Ο Κυθήρων ΣεραφείμΕτικέτες