Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ο Άγιος Στέφανος ένιωθε πληρότητα και χαρά από την Δόξα του Θεού! (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Κουμπέ Χανίων συλλειτουργούντων πλειάδος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και συμπροσευχουμένων εκατοντάδων πιστών.

Το παράδειγμα του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου μας διδάσκει ακόμη μία φορά ότι αν και βρισκόμαστε μέσα στη φθορά του κόσμου μπορούμε να βλέπουμε την Δόξα του Θεού η οποία μας κάνει όλους εμάς να νιώθουμε μία πληρότητα και χαρά, έτσι ώστε να μη μας ενδιαφέρει το πόσο μας τιμωρούν και μας πληγώνουν οι άλλοι άνθρωποι, όσο σκληρή και αν είναι αυτή η τιμωρία, όσο πόλεμο και αν δεχόμαστε, όσο και αν μας κατηγορού και μας συκοφαντούν, τόνισε ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων στο επίκαιρο κήρυγμα του.

Βλέπουμε τον Άγιο Στέφανο με δύναμη ψυχής να λέει την ώρα του λιθοβολισμού του, »Κύριε μη στήσεις αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην» (Πρ.ζ΄,60), λόγια που έχουν πολύ μεγάλη σημασία και που είναι δύσκολο να τα πει ανθρώπινο στόμα,την ώρα δε, που του προξενούσαν όχι μόνο ψυχικό αλλά και σωματικό πόνο, μέχρι και την αφαίρεση της ίδιας του της ζωής.

Τι άλλα μεγαλεία μπορεί να δει κανείς μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας από το να βλέπει τέτοιους ανθρώπους που να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο, με αυτή την δύναμη ψυχής και αγάπης, αγάπης ακόμα και προς σε εκείνους που θέλουν να του πάρουν την ίδια του τη ζωή…

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβει στην χειροθεσία σε Πνευματικό του Πρεσβ. Νεκταρίου Βαϊγκούση συνεφημερίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος με την εντολή του Σεβασμιωτάτου έλαβε την Χάρη και την Ευλογία του Κυρίου, να τελεί το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και να αναγεννά τα μέλη της Εκκλησίας.

2812kyd (1).jpg
2812kyd (2).jpg
2812kyd (3).jpg
2812kyd (4).jpg
2812kyd (5).jpg
2812kyd (6).jpg
2812kyd (7).jpg
2812kyd (8).jpg
2812kyd (9).jpg


Ετικέτες