Κουρές Μεγαλόσχημων Μοναχών στην Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω η κουρά δυο μεγαλοσχήμων πατέρων της Μονής.

Αρχικά τελέστηκε ο Εσπερινός Απόδοσης του Πάσχα. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέτεργκοφ κ. Αμβρόσιος, πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολεως, συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέτεργκοφ βρίσκεται από το Σάββατο στην Πιερία επικεφαλής ομάδας καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας της Αγίας Πετρουπόλεως.

Την ακολουθία της μεγαλοσχημίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δίνοντας στους μοναχούς τα ονόματα Διονύσιος και Ησύχιος.

Πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης Κίτρους αναφέρθηκε στη θεάρεστη επιλογή της μοναχικής ζωής που, κόντρα στα σημεία των καιρών, έλκει τον άνθρωπο προς τον Θεό.
Τέλος, τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας κ. Γεώργιος όσο και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμος ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πέτεργκοφ κ. Αμβρόσιο για την ιδιαίτερη ευλογία που προεξήρχε της Ιεράς Ακολουθίας.

Στη συνέχεια, κατά το Μοναστικό τυπικό ακολούθησε τράπεζα και ξενάγηση της ρωσικής αντιπροσωπείας στο μουσείο της Ιεράς Μονής.

kitrous_koures.jpg
koures_kitrous1.jpg
koures_kitrous3.jpg
koures_kitrous4.jpg
koures_kitrous6.jpg
koures_kitrous7.jpg
koures_kitrous9.jpg
koures_kitrous11.jpg
koures_kitrous12.jpg
koures_kitrous14.jpg
koures_kitrous15.jpg
koures_kitrous16.jpg


tilegrafima.gr