Κουρά νέου μοναχού στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδος-Πέντε Βρύσεων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και συγκινήσεως, τελέσθη το απόγευμα της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου η Μοναχική Κουρά του Κωνσταντίνου Μπούργκα, ο οποίος και έλαβε το μοναχικό όνομα Παύλος.

Την Τελετή πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στον Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων. Το παρών έδωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο Πνευματικός του νεοκαρέντος π. Ευλόγιος, Πατέρες της Ιεράς Μονής αλλά και από άλλες Μητροπόλεις καθώς και οι οικείοι και οι φίλοι του νέου μοναχού, οι οποίοι και μοιράστηκαν την χαρά συμπροσευχόμενοι με τον π. Παύλο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, απευθυνόμενος με πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, προς τον νέοκαρέντα, ομίλισε περί της αξίας του Μοναχισμού, αναφερόμενος εκτενώς, στον αγώνα που πρέπει να καταβάλει συνεχώς ο μοναχός σε όλη του τη ζωή, ώστε αυτή να καταστεί αναμμένη λαμπάδα Αγάπης και Αρετής που θα ομολογεί «Ιησούν Χριστόν και Του τον Εσταυρωμένον».

Σήμερα, κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιώαννης προέβει και εις την Διάκονον Χειροτονία του νέου αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, μοναχού π. Παύλου, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, εντός του οποίου υπάρχει Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, όπου και φυλάσσεται πιστό αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος Της.

lagkadas.jpg
lagkadas1.jpg
lagkadas2.jpg
lagkadas4.jpg
lagkadas6.jpg


Ετικέτες