Κορωνείας Παντελεήμων: «Στραφείτε στον έσω άνθρωπο»‏(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Μια άγνωστη σχετικά, αλλά πολύ σπουδαία πανήγυρη, τελείται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, στον Ταύρο. Πιο συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου, την Κυριακή των Μυροφόρων εορτάζεται, παράλληλα με τις Μυροφόρες Γυναίκες και η ανάμνηση του Θαύματος της Παναγίας της Ατταλειώτισσας (από την Αττάλεια της Μ. Ασίας), της οποίας η εικόνα σώζεται και φυλάσσεται στον ανωτέρω Ιερό Ναό.

Κάθε χρόνο, με περισσή ευλάβεια οι πιστοί προσέρχονται, ιδιαίτερα την ημέρα αυτή, να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Παναγία Μητέρα -που συνεορτάζεται με τις άλλες Μυροφόρες άγιες Γυναίκες την Κυριακή αυτή- και να εμπιστευθούν στην μητρική Της αγάπη και προστασία τα ποικίλα προβλήματά τους.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. ο οποίος στον Θείο Λόγο του, μίλησε για την εικόνα της Παναγίας της Ατταλειώτισσας, την οποία μετέφεραν στη χώρα μας οι κάτοικοι που εκδιώχθηκαν και ξεριζώθηκαν από τις προαιώνιες εστίες τους και εορτάζεται και τιμάται την Κυριακή των Μυροφόρων, που ήταν οι γυναίκες που έλαβαν πρώτες το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας. «Η Παναγία, ήταν η γυναίκα που έδωσε την ανθρώπινη φύση στον Θεό, που ενανθρώπησε τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.

Ο Θεός επέλεξε την Παναγία για τα πνευματικά της χαρίσματα, «Τον κρυπτόν της καρδίας άνθρωπον», ή όπως την παρομοίασε χαρακτηριστικά ένας πατέρας της Εκκλησίας ως: «εύγνουν άγαλμα άνθος καλού, πάσης αρετής, εύψυχος εικών, θείων και ανθρωπίνων χαρίτων εστία». Το μήνυμα που στέλνει σήμερα η Παναγία είναι: «Στραφείτε στον έσω άνθρωπο. Ο εαυτός μας όπως τον βλέπουν οι άλλοι, είναι χειρότερος από ότι τον θέλει ο Θεός, αλλά καλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Σκοπός μας είναι, ο πραγματικός εαυτός, να φτάσει εκείνον που θέλει ο Θεός.Η πορεία στο δρόμο αυτόν είναι διαρκής όσο ζούμε. Ο εαυτός μας όπως τον θέλει ο θεός είναι το όραμα και το όνειρο δεν το φτάνουμε ποτέ. «

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, στους πέριξ του Ναού δρόμους, όπου πλήθος πιστών ακολούθησε και συμμετείχε με ευλάβεια. Λίγο πρίν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Ραφαήλ Kαρακεχαγιάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, καθώς και τον Δήμαρχο Ταύρου-Μοσχάτου, τη Φιλαρμονική του Αστυνομικού Σώματος που συνόδευσε και παιάνισε κατά την περιφορά και όλους όσους παρεβρέθηκαν στη λαμπρή αυτή εορτή.

 

 

 


 Ετικέτες