Κορωνείας Παντελεήμων: «Η κλήση της Αγιότητας απευθύνεται σε όλους μας».

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα το πρωί η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού αλλά και η μνήμη των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου κ΄ Ελένης, στον ομώνυμο Ναό στο κέντρο του Πειραιά.

Στον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, συνιερουργούντων πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο περικαλλής και περίλαμπρος Ναός του Πειραιά, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσήλθαν να αναπέμψουν δεήσεις στους προστάτες και έφορους της ενορίας τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Άγιος Κορωνείας, ο οποίος αναφέρθηκε στους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο κ΄ Ελένη, τονίζοντας δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σημερινής εορτής. «Πρώτον ότι, σήμερα εορτάζουμε ένα ζεύγος Αγίων. Μίας μητέρας, που διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του υιού της.» Τόνισε χαρακτηριστικά τα λόγια του ποιητή:»η μητέρα δεν είναι μόνο γεννήτρα, αλλά και τεχνήτρα», θέλοντας έτσι να δείξει τη διαχρονική συμβολή της μητέρας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι, ότι και οι δύο Άγιοι ήταν λαϊκοί. «Η κλήση της Αγιότητας απευθύνεται σε όλους μας». Με τη δική μας συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία και με τη χάρη του Θεού, «ο Χριστός ακτινοβολεί το Φως στη ζωή μας, με καθαρότητα, ταπείνωση, ισορροπία κ αγάπη»

Το απόγευμα θα ακολουθήσει Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση στους Αγίους και θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

IMG_3816.JPG
IMG_3826.JPG
IMG_3833.JPG
IMG_3862.JPG
IMG_3892.JPG
IMG_3908.JPG
IMG_3954.JPG
IMG_3959.JPG
IMG_3967.JPG
IMG_4012.JPG
IMG_4019.JPG


Ετικέτες