Κορίνθου Διονύσιος: Οι γονείς να γαλουχήσουν τα παιδιά βάσει της Ελληνορθόδοξης ταυτότητάς

Loading...


Με μεγάλη επιτυχία παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουάριου 2014 στην Κροκίδειο Αίθουσα, η 2η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου. 
Απέναντι σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και δεχόμενη επιδράσεις από ξενόφερτα ήθη και έθιμα κοινωνία η Ιερά Μητρόπολή μας έκανε την δική της παρέμβαση με ευκαιρία την 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων μέσα από την εμπνευσμένη ομιλία του Θεολόγου – Φιλόλογου  καθηγητού κ. Δημητρίου Ράπανου με θέμα «Γονείς – παιδιά – παιδεία, σε περίοδο κρίσεως». Ο κ. καθηγητής με την ενδιαφέρουσα ομιλία του, αντλώντας παραδείγματα  από την πλούσια εμπειρία του και την ενασχόλησή του με το έργο της εκπαίδευσης και της αγωγής των παιδιών, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών του.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως η συζυγική αρμονία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια ομαλή και ισορροπημένη αγωγή του παιδιού, η οποία θα στοχεύει στην ψυχοσωματική και πνευματική του ανάπτυξη. Η εν λόγω αγωγή συνεπικουρούμενη των ιδανικών και αξιών της Ελληνορθόδοξης Παιδείας μας θα δρομολογήσει την σωστή διαμόρφωση της σχέσης του ατόμου με την οικογένεια καθώς και με το ευρύτερο κοινωνικό  περιβάλλον.

Του εποικοδομητικού διαλόγου, που αμέσως μετά το πέρας της εισηγήσεως συντόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, προηγήθηκαν οι θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. ομιλητή και η σύντομη τοποθέτησή του επί του θέματος: «Σε μια εποχή κρίσεως των αξιών, οφείλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μέσα από την Εκκλησιοκεντρική Θεανθρώπινη αγωγή, η οποία θα βοηθήσει τους γονείς να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους με αγάπη και να τα γαλουχήσουν με τα ζείδωρα νάματα της Ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας».

1Ετικέτες