Κορίνθου Διονύσιος: «Η ανεκτίμητη προσφορά της Εκκλησίας παραχαράσσονται συστηματικά» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου του εξ Ιχθύος, στο Ψάρι Κορινθίας, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016, και τέλεσε τον Πανηγυρικό Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του αγίου Νικολάου καθώς και στην προσφορά των Νεομαρτύρων στο Έθνος και τη Εκκλησία μας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης λίγο πριν την απόλυση, αφού ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Άνθιμο για το κήρυγμά του, τόνισε πως η μνήμη του κάθε Αγίου και πολύ περισσότερο των Νεομαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδος, μας δίνουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό σχετικά με το μέλλον της Χώρας μας και του Έθνους μας ειδικά σήμερα, που η ιστορική πραγματικότητα και η ανεκτίμητη προσφορά της Εκκλησίας κατά τους χρόνους της Τουρκικής Σκλαβιάς παραχαράσσονται συστηματικά, ενώ εκείνο που μας προσφέρουν, ως αποτέλεσμα, είναι ο εκφυλισμός, η απελπισία και η εκμηδένιση.

Ολοκληρώνοντας απευθύνθηκε προς τον Πιστό Λαό, που έσπευσε να τιμήσει τον Άγιο κατακλύζοντας τον Ι. Ναό και τους χώρους του, προέτρεψε να μείνουμε πιστοί στην Εκκλησία και στις παραδόσεις του Τόπου μας, όπως έκαναν και οι Άγιοι Νεομάρτυρες και να μην δελεαζόμαστε από τα ξενόφερτα ήθη, που σκοπό τους έχουν να αλλοτριώσουν τον τρόπο ζωής του Έλληνα και να πλήξουν την ομοιογένεια του ευλογημένου αυτού Τόπου, που είναι ποτισμένος από το αίμα των Μαρτύρων μας και ξέρει να βρίσκει, με αναβαπτισμό στα νάματα τους, τις λύσεις και τα ξεπεράσματα.

104_1130.JPG
104_1137.JPG
104_1140.JPG
104_1203.JPG
104_1224.JPG
104_1229.JPG
104_1238.JPG
104_1240.JPG
104_1241.JPG


Ετικέτες