Κορίνθου Διονύσιος: «Αναγκαία η σύγκλιση της Συνόδου» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την μνήμη των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α‘ Οικουμενικής Συνόδου εόρτασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου, χθές Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ξυλοκάστρου και Τρικάλων, Πρωτ/ρο κ. Αναστάσιο Κουτσούρη και τους συνοδούς του ιερείς, με την παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου και συνεργατών του ως και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του, λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, αφού αρχικώς ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα, ακολούθως αναφέρθηκε στα αίτια της συγκλήσεως της Α’ Οικουμενικής Συνόδου από τον Άγιο Κων/νο τον Μέγα, στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ., με την συμμετοχή 318 Πατέρων προκειμένου να καταπολεμήσουν τις κακοδοξίες του Αρείου, να δώσουν το στίγμα της Αληθινής Πίστης στον Τριαδικό Θεό και να προστατεύσουν το ποίμνιό τους από τους «βαρείς λύκους», οι οποίοι στόχευαν να διαστρεβλώσουν την Αλήθεια.

Επ’ ευκαιρία της αναφοράς του αυτής τόνισε την αναγκαιότητα, που προκύπτει και σήμερα, για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ώστε ολόκληρο το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας να γνωρίζει επ’ ακριβώς τι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πιστεύει και πράττει, ώστε «εν ενί στόματι και μιά καρδία» υφ᾿ όλων των πιστών, χωρίς τα τείχη που υψώνουν οι εθνοφυλετισμοί, να δοξάζεται το Όνομα του Τριαδικού Θεού μας και να δίδει την μαρτυρία της στο σύγχρονο κόσμο ότι είναι η μόνη ελπίδα του, αλλά και για να αποφύγει τυχόν προσηλυτισμούς από τους σύγχρονους «προβατόσχημους λύκους», που σκοπό τους έχουν να βλάψουν και να αφανίσουν τις ψυχές των λογικών προβάτων κυρίως με τον επάρατο συγκρητισμό και τις τεκταινόμενες κοσμικές παρεμβάσεις για την δημιουργία της «πανθρησκείας», μέσω της οποίας θα ελέγχουν όλον τον κόσμο.

104_7290.JPG
104_7321.JPG
104_7335.JPG
104_7364.JPG
104_7376.JPG
104_7387.JPG
104_7406.JPG