Κι ο Μουφτής στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ξάνθη

Loading...


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης η πόλη της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι το κέντρο της πόλης είχε νεκρώσει για την τελετή υποδοχής που έλαβε χώρα λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα, με την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων να απαγορεύεται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ξάνθης.

Ο Πατριάρχης έφθασε οδικώς μέχρι τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και 28ης Οκτωβρίου όπου άγημα του Στρατού και οι επικεφαλής της Αστυνομίας τον υποδέχθηκαν ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο. Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της πόλης κατευθύνθηκε στη συνέχεια οδικώς προς την Κεντρική Πλατεία όπου είχε στηθεί ειδική εξέδρα για την τελετή που ακολούθησε, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί χειροκροτώντας και επιχειρώντας να δουν από κοντά τον Πατριάρχη και να λάβουν την ευχή του.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέβηκε στο βήμα και κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του καλωσόρισε τον Πατριάρχη στην πόλη, λέγοντας πως η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής συμβάλει στην ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που ο Πατριάρχης αποφάσισε να επισκεφτεί την πόλη. Ακολούθως τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Πατριάρχης στέλνοντας το δικό του μήνυμα ειρήνης και καλοτυχίας προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στην τελετή υποδοχής του Πατριάρχη το παρών έδωσε και ο Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου τον οποίο ασπάστηκε ο κ.κ. Βαρθολομαίος λίγο πριν ανέβει στην ειδική εξέδρα. Κατά μήκος της πλατείας είχε τοποθετηθεί κόκκινο χαλί προς τιμή του Πατριάρχη ενώ ιέρεις της περιοχής σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα δεξιά και αριστερά του χαλιού. 

 

 

 

 Ετικέτες