Κηφισίας Κύριλλος: Η πίστη δεν προστατεύεται από απόρρητα, είναι δημόσια ομολογία (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον γραφικό Λόφο του Σκουζέ στην Αθήνα.

Στον Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, προσκεκλημένος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού. Το Ιερό θυσιαστήριο και τον προεστώτα Επίσκοπο, περικύκλωσαν ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος Κύριλλος αναφερόμενος στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου Αιμιλιανού είπε πως «η Εκκλησία μας προβάλλει τα πρότυπα των μαρτύρων μέσα στο διάβα των αιώνων για να μας δώσει έναυσμα και αφορμή να ξεφεύγουμε από τον λήθαργο της ζωής και να λάβουμε θάρρος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Και έχουμε εκατομμύρια μάρτυρες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες που έδωσαν την μαρτυρία της Αναστάσεως. Κάθε φορά που τιμούμε την μνήμη ενός Μάρτυρα οφείλουμε να μιμούμαστε το παράδειγμα και την ομολογία πίστεως που έδωσε στο όνομα του Ιησού Χριστού. Καλούμαστε να πάρουμε την σκυτάλη της ομολογίας της πίστης από τους Αγίους και τους μάρτυρες. Όχι απαραίτητα με το αίμα μας, εφόσον δεν μας ζητηθεί, αλλά με την γενικότερη στάση και τον τρόπο ζωής μας. Η πίστη δεν προστατεύεται από απόρρητα, είναι δημόσια ομολογία. Για να είμαστε Χριστιανοί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα.»

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος Αργυρόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την τιμή να κοσμήσει την Πανήγυρη με την παρουσία του. 

 Ετικέτες