Κερκύρας Νεκτάριος: «Το στοιχείο που ξεχωρίζει τον πιστό Χριστιανό είναι η ελπίδα της Αναστάσεως» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Πόλεως.

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του προς τους πιστούς επεσήμανε ότι το Πάθος και η θυσία του Κυρίου μας είναι η έκφραση της αγάπης Του για εμάς. Θυσιάζεται ένας Θεός, αφού προηγουμένως σαρκώνεται και ταπεινώνεται. Μετέχει πλήρως της ανθρωπίνης φύσεως πλην της αμαρτίας.

Καθώς ο Κύριός μας ανασταίνεται, ταυτοχρόνως ανασταίνεται ολάκερη η ανθρωπότητα, δια του θανάτου καταργείται ο θάνατος. Αυτή είναι η ελπίδα μας, η χαρά μας, η απαντοχή μας.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι όλοι μας καλούμαστε να ακολουθήσουμε την κοινή πορεία όλων των βροτών, το θάνατο. Το στοιχείο όμως που ξεχωρίζει τον πιστό Χριστιανό, ο οποίος κατανοεί το λόγο του Χριστού, είναι η ελπίδα της Αναστάσεως. Ο πιστός ζει βιωματικά τη σχέση του με το Θεό και γίνεται μέτοχος των Θείων Δωρεών. Εάν δεν αγωνιστεί ο άνθρωπος πνευματικά, δεν μπορεί να βιώσει τη ζωή της Χάριτος, την εν Χριστώ Ιησού ζωή.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος έκανε αναφορά στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, η οποία μέσα από τη μετάνοια και την άσκησή της, βλέπουμε τη σώζουσα Χάρη του Θεού, ο Οποίος δίνει πολλές ευκαιρίες στον άνθρωπο για να μετανοήσει.

Ας κατανοήσουμε με τον αγώνα μας, γιατί ο Κύριός μας ήλθε στον κόσμο, σταυρώθηκε, ετάφη και ανέστη εκ νεκρών, χαρίζοντάς μας την ελευθερία, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

1804KERK (1).JPG
1804KERK (2).JPG
1804KERK (3).JPG
1804KERK (4).JPG
1804KERK (5).JPG
1804KERK (6).JPG
1804KERK (7).JPG
1804KERK (8).JPG