Κερκύρας Νεκτάριος: «Στην εποχή μας ο Χριστός βάλλεται πανταχόθεν» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στο χωριό Άγιοι Δούλοι.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου. Στο διάβα των αιώνων μένει ανεξίτηλος ο βίος του Αγίου Δημητρίου. Το δε μαρτύριο του αίματός του είναι εκείνο που διδάσκει τη ζωή και τη σκέψη του κάθε χριστιανού. Έζησε σε μια εποχή παρόμοια με τη δική μας, μια εποχή που κυριαρχούσε η ειδωλολατρία, με τις κοινωνικές της διακρίσεις και με τη δουλεία που ακύρωνε την ανθρώπινη προσωπικότητα και αξιοπρέπεια.

Και σήμερα όμως, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, επιστρέφει η ανθρωπότητα στις κοινωνικές διακρίσεις και στην εκμετάλλευση των ανθρώπων, όπου συντελείται η αποϊεροποίηση του ανθρωπίνου προσώπου.

Ο Άγιος Δημήτριος όμως με την αγάπη του προς τον Κύριό μας δεν παρασύρθηκε από το αντίχριστο πνεύμα της εποχής του. Αντιστάθηκε κηρύσσοντας το Χριστό, μέχρι το μαρτυρικό θάνατό του. Διακόνησε τους αδελφούς του και δημιούργησε στις κατακόμβες της Θεσ/νίκης κύκλο νέων ανθρώπων, τους οποίους κατηχούσε με τα νάματα της πίστεως.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να γίνει η ζωή του Αγίου Δημητρίου παράδειγμα προς μίμηση και σε εμάς, να αντιστεκόμαστε στο αντίθεο πνεύμα της εποχής μας, όπου ο Χριστός βάλλεται πανταχόθεν από τους αρνητές Του, μένοντας εδραίοι και σταθεροί στη σχέση μας με τον Κύριό μας.

2610kerkyr.JPG
2610kerkyr1.JPG
2610kerkyr2.JPG
2610kerkyr3.JPG

 Ετικέτες