ΚΒ΄Παύλεια: «Όσο υπάρχουν Άνθρωποι» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα 13 Ιουνίου το απόγευμα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ΚΒ΄Παυλείων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας, εκδήλωση με το τίτλο: «Όσο υπάρχουν άνθρωποι».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ακολούθησε συναυλία βυζαντινής μουσικής από το τοπικό παρτάρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης μίλησε ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρείας και αμέσως μετά η τελετή ορκωμοσίας και απονομή των διπλωμάτων στους νέους εθελοντές.

Ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου

Με πολλή χαρά συμπεριλάβαμε και φέτος στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των ΚΒ´ Παυλείων και την τελετή ορκομωσίας των εθελοντών νοσηλευτικής του Παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την οποία άνοιξε με τους ύμνους που έψαλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως εδώ στην Αλεξάνδρεια, την οποία και ευχαριστούμε θερμότατα για τη συμμετοχή της και την εξαίρετη απόδοση των ύμνων.

Εάν η μουσική εκφράζει τα ευγενέστερα αισθήματα της ανθρώπινης ψυχής, ο εθελοντισμός εκφράζει χωρίς αμφιβολία το υψηλότερο και το αγιώτερο από αυτά. Εκφράζει την αγάπη. Γιατί χωρίς αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει εθελοντισμός, δεν μπορεί να υπάρξει εκούσια προσφορά του εαυτού μας, του χρόνου μας, των γνώσεών μας στον άλλο, στον πλησίον μας, στον διπλανό μας, όποιος και εάν είναι αυτός.

Γιατί η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις, δεν ξεχωρίζει ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα, διαφορετική καταγωγή, διαφορετική θρησκεία, διαφορετικές συνήθειες. «Η αγάπη πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει», γράφει στον υπέροχο ύμνο του ο πρωτοκορυφαίος απόστολος Παύλος.

Και αυτή την αγάπη εκφράζετε και σείς με την απόφασή σας να παρακολουθήσετε τα μαθήματα της Σχολής του Ερυθρού Σταυρού με τη διάθεση να προσφέρετε στον συνάνθρωπο, στον πάσχοντα, στον ενδεή. Να προσφέρετε εθελοντικά, χωρίς να περιμένετε ευχαριστώ, χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα, γιατί η αγάπη δεν δίνει για να πάρει, δεν προσφέρει για να κερδίσει.

Και αυτό κάνετε και σείς με την υπόσχεση που θα δώσετε σε λίγο να προσφέρετε, δηλαδή, εθελοντικά τις υπηρεσίες σας σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μία εποχή που υπάρχει όντως ανάγκη, αλλά κυρίως υπάρχει ανάγκη αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως του ενός ανθρώπου προς τον άλλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Με την απόφασή σας να συστρατευθείτε και σείς στη μεγάλη προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμπληρώνεται τον τίτλο της αποψινής εκδηλώσεως «Όσο υπάρχουν άνθρωποι» με τον πιο επιτυχημένο τρόπο.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να προσφέρουν για τον συνάνθρωπο, μπορούμε να ελπίζουμε. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν το παράδειγμα του καλού Σαμαρείτου, η ελπίδα δεν έχει χαθεί. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, να γίνει ο κόσμος που θέλουμε, ένας κόσμος γεμάτος από την αγάπη που μας δίδαξε με τον λόγο, με τη ζωή και με τη θυσία του ο Χριστός· ένας κόσμος γεμάτος από αγάπη σαν αυτόν που ύμνησε ο πρωτοκορυφαίος απόστολος Παύλος.

Σας συγχαίρω, λοιπόν, για τα ευγενή σας αισθήματα και τη διάθεση σας να προσφέρετε στον συνάνθρωπο και εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στο έργο σας.

1506VER (1).jpg
1506VER (2).jpg
1506VER (3).jpg
1506VER (4).jpg
1506VER (5).jpg
1506VER (6).jpg
1506VER (7).jpg
1506VER (8).jpg
1506VER (9).jpg


tilegrafima.gr