Κατανυκτικός πανηγυρισμός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού το διήμερο 19 και 20 Μαΐου.

Στον Αναστάσιμο πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθύμιος Τσούμας και ο Λαμπαδάριος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Παλιούρας. Παρέστησαν δε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος της Δίβρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διβριωτών και πολλοί προσκυνητές.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εις τον άγιο Νικόλαο και εις τα χαρίσματα του, τα οποία τον κατέστησαν «μυροθήκη της Χάριτος» τονίζοντας ότι σήμερα η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ευωδία πνευματική. Και η κοινωνία μας τότε μόνο θα αλλάξει, όταν υπάρξουν πολλοί που θα αναπνέουν τον καθαρό και ευωδιαστό αέρα της Εκκλησίας μας.

Περί το τέλος του Εσπερινού ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη της Μονής και ευχήθηκε ο Κύριος να χαρίζει έτη πολλά δια να ποιμαίνει αγιοφίλως την κατά Φθιώτιδα ποίμνην.

Ο Ποιμενάρχης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον π. Αρσένιο διότι του έδωσε την ευκαιρία και την χαρά της ενότητος, διότι όπου παρουσιάζεται ο Επίσκοπος πρέπει να ενώνει «ώσπερ αι χορδαί κιθάρα» και τον συνεχάρη διότι έχει καταστήσει την Ιερά Μονή του Αγίου Νικόλαου ένα πνευματικό καταφύγιο.

Ακολούθως διενεμήθη ο ευλογημένος άρτος και προσφέρθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, ενώ το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου και Μητρόπολη

2005fth.jpg
2005fth1.jpg
2005fth2.jpg
2005fth3.jpg
2005fth4.jpg
2005fth5.jpg
2005fth6.jpg
2005fth7.jpg
2005fth8.jpg


Ετικέτες