Και προκλητική και χορηγούμενη από ΗΠΑ η παρέλαση των ομοφυλοφίλων-«Ο Άνθιμος δεν αντιπροσωπεύει όλη την εκκλησία», λένε

Loading...


Χορηγία των ΗΠΑ πίσω από την παρέλαση! 

Ιδιαίτερα προκλητικοί οι διοργανωτές του 4ου Thessaloniki Pride που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου. Οι διοργανωτές του «φεστιβάλ υπερηφάνειας» διατυμπάνισαν πως είναι δικαίωμα των ομοφυλοφιλων ο γάμος, ανέφεραν πως οι αντιδράσεις της Εκκλησίας είναι μειωμένες και σχολίασαν πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν αντιπροσωπεύει όλη την Εκκλησία και όλους του Χριστιανούς! 

 

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα νερού του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, οι διοργανωτές του Pride, Μάκης Γκίκας και Θάνος Βλαχογιάννης μαζί με τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα παρουσίασαν και φέτος τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για το Thessaloniki Pride.

«Δικαιούμαι, απαιτώ γάμο, όνομα, σεβασμό» θα φωνάζουν οι συμμετέχοντες. Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν στο σύμφωνο συμβίωσης και πιστεύουν πως έγινε η αρχή, καθώς θα το συζητήσουν και την Παρασκευή 19 Ιουνίου με βουλευτές. Επίσης αναφέρθηκαν στο ρατσισμό που βιώνουν και στις επιθέσεις που έχουν δεχθεί απο την Χρυσή Αυγή. Δεν θέλουν να περάσουν κανένα πολιτικό μήνυμα μέσω του Pride, αλλά μόνο το μήνυμα κατά του ομοφοβισμού. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ομοφοβικοί υπάρχουν και στην αριστερά και στην δεξιά, οπότε το μόνο που θέλουν είναι να ενωθούν και να το καταπολεμήσουν.

Όσο για τις αντιδράσεις απο την εκκλησία, έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό απο το πρώτο χρόνο και αυτό για αυτούς είναι μια νίκη. Ωστόσο για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη που έχει αντιδράσει έντονα, πιστεύουν πως δεν εκπροσωπεί όλη την εκκλησία και όλους τους χριστιανούς.

Στο θέμα αυτό ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Πέγκας τοποθετήθηκε λέγοντας πως η συνεννόηση μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Μητροπολίτη, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι την παρουσιάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Πέγκας είπε ότι είναι καιρός να μπουν οι οργανώσεις μπρόστα και ο Δήμος να κάνει βήματα πίσω, ώστε οι οργανώσεις να διοργανώνουν μόνες τους το Pride απο την επόμενη χρονιά. Έχουν σκεφτεί, μάλιστα, να μην ξανά χρηματοδοτήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το Pride, διότι πιστεύουν έχει φτάσει σε επίπεδο ωρίμανσης.

Η διαφωνία των διαργανωτών με τον Δήμο είναι η χορηγία του προξενείου των Η.Π.Α, την οποία ο δήμαρχος την έκανε δεκτή, ενώ οι διοργανωτές δεν την επιθυμούν. Ετικέτες