Ιωάννινα:Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η ανακομιδή των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου(ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα κορυφώθηκε στις 26/10 ο εορτασμός της ανακομιδής των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου ,πολιούχου και προστάτη των Ιωαννίνων .

 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν απο την Κυριακή όπου στις 18.00 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ.κ.Θεκλήτου

Ακολούθησε κήρυγμα του Θείου Λόγου απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ.Ανδρέα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν τη Δευτέρα με τον Ορθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 07.00 το πρωί προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ.Ανδρέα , ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος ,συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κεφαλληνίας ,κ.κ Δημητρίου και Ιωαννίνων Μαξίμου .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικάνας του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου .
Η εικόνα εναποτέθηκε στην πλατεία Πύρρου ,όπου το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών» είχε την δυνατότητα να την προσκυνήσει .
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλ.Καχριμάνης ,ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ,κ.Θ.Μπέγκας ,εκπρόσωποι της αστυνομίας ,του Στρατού και της Π.Υ δεν έλειψαν απο την σημερινή ξεχωριστή για τα Ιωάννινα ημέρα.

Ακολούθησε παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων ,με εξαιρετικά χορευτικά συγκροτήματα ,φαγητό και ποτό για όλους !
Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό η εικόνα στο κέντρο της πόλης ήταν εντελώς διαφορετική απο την συνηθισμένη ,με τον κόσμο να ανταποκρίνεται και να συμβάλλει στην εξαιρετική πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων , προκειμένου τα έσοδα της εκδήλωσης να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού έργου της τοπικής εκκλησίας .

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς ,επαγγελματίες της πόλης, που χωρίς την βοήθεια και τις προσφορές τους ,δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων καθώς και τον απλό κόσμο που απο το υστέρημά του βοήθησε όσο μπορούσε ο καθένας «για να μπορούμε να στηρίζουμε εκείνους που έχουν ακόμα λιγότερα ή τίποτα ,εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη «όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος 

 

 

 



Ετικέτες