Ιερά Παράκληση για τους διαγωνιζομένους μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις στην Ι.Μ. Πατρών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 17.5. 2015 το απόγευμα, ετέλεσε την Ιερά Παράκληση προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο Άγιο Ανδρέα στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, για τα παιδιά που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγια πατρικά στο πλήθος των παιδιών και στους γονείς τους, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, τονίζοντάς τους μεταξύ των άλλων:

Παιδιά μου,

1. Κατά την περίοδο αυτή του αγώνα σας του πνευματικού και της μελέτης σας και των εξετάσεων έχετε μαζί σας την Χάρη του Θεού, αφού εις Αυτόν έχετε αφήσει τις ελπίδες σας και τη ζωή σας ολόκληρη.

2. Τις πρεσβείες και την προστασία της Παναγίας μας, η Οποία είναι η Μητέρα του Θεού μας και η δική μας Μητέρα και σε κάθε προσπάθεια είναι μαζί μας και σφογγίζει τον ιδρώτα του προσώπου μας και τα δάκρυά μας.

3. Τις δεήσεις και τις πρεσβείες προς τον Θεό, του Αγίου μας, του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος κρατάει την πόλη μας και όλους εμάς στα χέρια του.

4. Έχετε την αγάπη και την προσευχή των γονέων σας και όλων των δικών σας ανθρώπων, οι οποίοι τόσο σας αγαπούν και επιθυμούν διακαώς να στεφθή ο αγώνας σας και οι προσπάθειές σας με επιτυχία λαμπρά.

5. Έχετε τις προσευχές και την αγάπη όλων μας. Παιδιά μου, αυτή την ώρα, είπε χαρακτηριστικά, αλλά και πάντοτε ο Μητροπολίτης σας και πνευματικός σας πατέρας, ο Θεοφιλέστατος, ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και όλος ο ευσεβής λαός, είμαστε κοντά σας. Σας αγκαλιάζουμε με όλη μας την αγάπη και παρακαλούμε τον Θεό για ο,τι καλό και ευλογημένο στην ζωή σας και την πορεία σας.

Πολυαγαπητά μου παιδιά, σας διαβεβαιώ ότι την ώρα που θα γράφετε, θα είμαστε νοερά μαζί σας, θα είμαστε εκεί δίπλα σας και θα αισθανόμαστε τους κτύπους της καρδιάς σας.
Είμαι βέβαιος, ότι η προσπάθειά σας θα στεφθή με επιτυχία.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος σε όλα τα παιδιά έδωσε από μια εικόνα του Όσίου Παισίου ως ευλογία.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες