Θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.Χρυσόστομο και τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ.Χρύσανθο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως ετελέσθησαν τα θυρανοίξια στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου στα Κρύα Ιτεών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Μετά τα θυρανοίξια, ετελέσθη με μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στην μεγάλη προσωπικότητα και στο ασκητικό και ενάρετο της ζωής και πολιτείας του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, ενώ ωμίλησε με λόγια θερμά και επαινετικά για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των Ιερέων του Ναού, του π. Σταύρου Καλαμπαλίκη, του π. Ιωάννου Δημητροπούλου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ανεγέρσεως καθώς και όλων των ευλαβών Ενοριτών, οι οποίοι με ζέση ψυχής και κατάθεση καρδιάς, σε καιρούς δύσκολους και σε εποχές ανέχειας για τον τόπο μας και την Πατρίδα μας, ανήγειραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τον περίλαμπρο αυτό Ιερό Ναό.

Επήνεσε, επίσης, όλους όσοι συνέβαλαν με τον οβολό τους στην ανέγερση του Ιερού Ναού και τους ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας δεόμενος προς Κύριον , όπως τους ανταποδώση, αντί των φθαρτών τα άφθαρτα, αντί των επιγείων τα ουράνια, αντί των προσκαίρων τα αιώνια.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, σεπτή εντολή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, προεχείρισε πνευματικό τον προιστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ιωάννη Δημητρόπουλο, απευθύνοντας προς αυτόν λόγια πατρικής αγάπης και συμβουλές για την νέα του διακονία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, παρετέθη κέρασμα σε όλους τους πιστούς».

DSC04332.JPG
DSC04334.JPG
DSC04353.JPG
DSC04355.JPG
DSC04378.JPG
DSC04379.JPG
DSC04382.JPG
DSC04390.JPG
DSC04395.JPG
DSC04399.JPG
DSC04401.JPG
DSC04404.JPG
DSC04416.JPG
DSC04422.JPG
DSC04435.JPG
DSC04445.JPG
DSC04448.JPG
DSC04455.JPG


Ετικέτες