Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου από τον Φθιώτιδος Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην περιοχή του χωριού Παλαιοβράχας τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο περικαλλής, καλλιμάρμαρος Ναός, ο οποίος είναι Βυζαντινού ρυθμού αποτελεί ιδιοκτησία της οικογενείας του κ. Γεωργίου Κηπουρού.

Στην τελετή των Θυρανοιξίων παρέστησαν Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Αρχ. π. Λουκάς Κηπουρός υιός του κτίτορος, ο οποίος είναι ιατρός και υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Λητής και Ρεντίνης στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπερχειάδος και Γαρδικίου Πρωτ. π. Δημήτριος Κυρίτσης, άλλοι Ιερείς με πιστούς από την Περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδος καθώς και από την Θεσσαλονίκη. Παρέστησαν επίσης, ο δήμαρχος Μακρακώμης κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μπότσης.

Πριν την απόλυση ο π. Λουκάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του αλλά και για την ευλογία που έδωσε στην οικογένειά του να κτιστεί ο ναός αυτός και δι’ ολίγον μνημόνευσε τους καλούς κληρικούς, οι οποίοι στάθηκαν οδοδείκτες και πνευματικοί καθοδηγητές στην ζωή της οικογενείας του και στην ιερατική του κλίση. Μεταξύ αυτών και ο γέρων Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης.

Στην αντιφώνησή του ο ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον π. Λουκά και την οικογένειά του και τους συνεχάρη γι΄ αυτή τους την πρωτοβουλία. Είπε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ευλογία όταν επιτελώ Εγκαίνια ή Θυρανοίξια ενός Ναού, διότι φέρνουμε ένα κομμάτι του Ουρανού στη γη. Ό,τι διαθέτει ο παράδεισος τα διαθέτει και ένας Ναός. Το όμορφο αυτό ναΐδριο του Αγίου Ιωάννου θα αποτελεί χώρο ησυχίας, περισυλλογής, προσευχής και σωτηρίας».

Αμέσως μετά εκ μέρους της οικογένειας δόθηκε σε όλους τους παρισταμένους ευλογία και παρετέθη δεξίωση στον κατάφυτο περιβάλλοντα χώρο του Ναού με θέα τα Βουνά της Δυτικής Φθιώτιδος και την κοιλάδα του Σπερχειού.

img_0225_2.jpg
img_0247_5.jpg
img_0260_6.jpg
img_0286_2.jpg
img_0320_4.jpg
img_0351_0.jpg
img_0369_2.jpg
img_0396_1.jpg
img_0427_3.jpg