Θεσσαλονίκης Ανθιμος: Ο πολιτικός όρκος και η διαβεβαίωση (BINTEO)

Loading...


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος αναφέρθηκε κατά το σημερινό του κήρυγμα, το πρώτο μετά τις εκλογές, στο ζήτημα του πολιτικού όρκου που απασχολεί της τελευταίες ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τη δική του γνώμη και σκοπιά για το ζήτημα, που έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης το παρών έδωσε πλήθος κόσμου, αλλά και η νέα υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο κ.Ανθιμος είπε μεταξύ άλλων: «Ο όρκος για την άσκηση των πολιτικών και των στρατιωτικών λειτουργών, αλλά ακόμη και των Μητροπολιτών μετετράπη στο «διαβεβαιούμε». Επίσης ο κάθε πολιτικός όρκος για τους ασκούντες καθήκοντα στο κράτος διαφέρει από τον όρκο των ποινικών δικαστηρίων. Εγώ ορκίστηκα με το «διαβεβαιούμε». Δεν υπήρξε θέμα για κανέναν. Είναι όρκος πολιτικής ευθύνης, και νομίζω ότι το πράγμα διαφέρει.
Ο καθένας έχει την άποψή του και είναι δικαίωμά του. Ο καθείς τον κρίνει ανάλογα με τη συνείδησή του».

Ο κ.Ανθιμος δε θέλησε να σχολιάσει τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες με τις συζητήσεις για το οικονομικό ζήτημα, αφού όπως είπε οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Το μόνο που θέλησε να πει, είναι: «Να βρεθούν δίκαιες λύσεις με τους Ευρωπαίους και οι Ελληνες να νιώσουν ανακούφιση. Να μη λησμονούμε ότι η ισχυρή οικονομική κατάσταση της χώρας έχει ευεργετικές συνέπειες στη σταθερή δυναμική άμυνα της πατρίδας και με νόμισμα το ευρώ».

Σημαντικό κομμάτι του κηρύγματός του ήταν για άλλη μια φορά το θέμα της Μακεδονίας και επανέλαβε αυτό που είχε πει προ εβδομάδων: «Και αύριο να μου πουν ότι θα πεθάνω και θα λυθεί το θέμα της Μακεδονίας».Ετικέτες