Θεία λειτουργία του Μητρ. Χαλκίδος στο Νέο Προκόπι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Νέας Αρτάκης και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, επισκέφθηκαν το Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννουτου Ρώσου στο Νέο Προκόπι, όπου τέλεσαν την Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος των διδασκόντων και των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης.

Μετά την άφιξη των μαθητών της Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης και των συνοδών διδασκάλων και γονέωνστο Νέο Προκόπι, με λεωφορείο που η Ιερά Μητρόπολις ναύλωσε, έλαβε χώρα η ΘείαΛειτουργία, κατά την οποία έψαλλαν όλους τους ύμνους οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης,υπό την διεύθυνση της κυρίας Δέσποινας Χαραλάμπους, Καθηγήτριας Μουσικής και μέλουςτου Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Διευθυντού του Σχολείουκ. Δημητρίου Δομέτιου.Στη ΘείαΛειτουργία προσήλθαν και οι διδάσκοντες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ΝέουΠροκοπίου, οι οποίοι πληροφορήθηκαν νωρίτερα την άφιξη του Σεβασμιωτάτου γιατον ανωτέρω σκοπό και εξέφρασαν την επιθυμία της συμμετοχής τους στηνλατρευτική αυτή ευκαιρία.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Βερνέζος – Προϊσταάμενοςτου Ι. Προσκυνήματος, ο Πρεσβ. Ιωάννης Γκέκας -Εφημέριος της Βλαχιάς, οΔιευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας Δρ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης καιπλήθος προσκυνητών που θαύμασαν την υποδειγματική συμμετοχή των παιδιών στατελούμενα.Κατά τηδιάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στα παιδιά το Μυστήριοτης Θείας Ευχαριστίας, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί συμμετείχαν, με τηνσυγκατάθεση των γονέων τους και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στο τέλος τηςΘείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τουςπαρισταμένους και συμμετέχοντες στη Θ. Λειτουργία μαθητές αλλά και τουςδιδασκάλους για την υποδειγματική τους εργασία υπέρ της πνευματικήςκαλλιέργειας των παιδιών. Ευχαρίστησε τον Διευθυντή Εκπαιδεύσεως κ. Ζημιανίτηγια την παρουσία του και ευχήθηκε η σημερινή Θ. Λειτουργία να αποτελέσει κίνητροκαι για άλλα Σχολεία, αφού μεταδόθηκε απ’ αυθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμότης Ι. Μητροπόλεως στους 97,7fm.

Αμέσωςμετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και αναμνηστικέςευλογίες σε όλους τους μαθητές, τους διδασκάλους και τους προσκυνητές, ενώ οιμαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Προκοπίου δώρισαν στο Σεβασμιώτατο χειροτεχνίες τους.

 

 

 Ετικέτες