Θεία Λειτουργία προς τιμήν Αγίων της Ουαλίας‏ στον Ωρωπό

Loading...


To Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, άπό 7 πμ έως 10 πμ, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, εις το Παρεκκλήσιον των Αγίων της Ουαλίας του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου.

Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος στο Μήλεσι του Ωρωπού επί τη μνήμη του Αγίου Κάτογκ του θαυματουργού και των Ουαλών Αγίων που εορτάζουν τον μήνα Σεπτέμβριο.

 

Θα υπάρχει πούλμαν στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το Ταχυδρομείο. Ωρα αναχωρήσεως 7:30 π.μ.

 

Οι Άγιοι που εορτάζουν είναι :

1. Αγιος Ντέινολ ή Δανιήλ, ο θαυματουργός, ερημίτης εν Ν. Ουαλία, Ιδρυτής, Ηγούμενος και πρώτος Επίσκοπος του Μπάνγκορ στην ΒΔ Ουαλία (Μνήμη 11 Σεπτεμβρίου)

2. Αγιος Νίνιαν, Ιδρυτής του μοναχισμού των Βρεταννικών νήσων, Απόστολος των Πίκτων. Ιδρυτής και Ηγούμενος της μονής-σχολής του Λευκού Σπιτιού, πρώτος Επίσκοπος όλων των Εκκλησιών της Σκωτίας. Προστάτης όσων δυσκολεύονται να προσευχηθούν. (Μνήμη 16 Σεπτεμβρίου)

3. Άγιος Φίνμπαρ (Μπάιρυ), ερημίτης της λίμνης Gougane του Barra Ιρλανδίας, Επίσκοπος και Ιδρυτής της μονής Κόρκ Ιρλανδίας. (Μνήμη 25 Σεπτεμβρίου)

4. Άγιος Κάτογκ (Catog), ο θαυματουργός, Ιερομάρτυς εν Ουαλία, Ηγούμενος και Ιδρυτής του Χλανκάρβαν στη Ν. Ουαλία, Ιεραπόστολος Σκωτίας, Ιρλανδίας, Βρετάνης Β. Γαλλίας. Προστάτης όσων έχουν πρόβλημα ακοής. (Μνήμη 25 Σεπτεμβρίου)Ετικέτες