Θεία Λειτουργία και Παράκληση στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Ι. Ησυχαστήριο του Αγ. Χαραλάμπους Καλαμακίου τέλεσε την Θ. Λειτουργία την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου πρωτομάρτυρα Στέφανου, στο όνομα του οποίου τιμάται το νέο Καθολικό του Ι. Ησυχαστηρίου. 

Στους συγκεντρωμένους πιστούς ομίλησε επίκαιρα ο παρεπιδημών στην Ι. Μητρόπολη Κορινθου Καθηγητής της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, τον οποίο και ευχαρίστησε ο Σεβ.Μητρ. Κορίνθου κατά την σύντομη προσλαλιά του ευχόμενος χρόνια πολλά και ευλογημένα εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τηρώντας το Πρόγραμμά του ο Σεβ. Μητρ. Κορίνθου χοροστάτησε στην πρώτη Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία τελέσθηκε στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου και ομίλησε στους ευλαβείς προσκυνητές αναφερόμενος στο σεπτό Πρόσωπο της Παναγίας, που κυριαρχεί όλες αυτές τις ημέρες με αποκορύφωμα την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, που τιμητικώς πανηγυρίζεται η Κοίμησή Της.