ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Ζωγραφάκης
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε για το νέο εκκλησιαστικό έτος στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Δαφνίου και ιστορικό μνημείο 11ου αι.Προφήτη Ηλία Χαϊδαρίου, με χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων όπου η θέα του Πρασίνου του Χαϊδαρίου και των πόλεων της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά, της Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής είναι πανοραμική, να τελείται όπως και κάθε Κυριακή θα τελείται η Θεία Λειτουργία και Μυστήρια όπως Βάπτιση κοριτσιού που τελέσθηκε μετά την Θεία Λειτουργία.
Του Όρθρου προεξήρχε και χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας ο Αιδεσιμότατος εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Χαϊδαρίου Πρεσβύτερος κ. Ιγνάτιος Κωνσταντινίδης.
Ο Προφήτης Ηλίας Χαϊδαρίου και ο ομώνυμος λόφος Χαϊδαρίου είναι οι αγαπημένοι των κατοίκων των πόλεων Χαϊδαρίου και των πόλεων της Αττικής και τους λατρεύουν ιδιαίτερα από παλιά οι Πειραιώτες που στις 14 Δεκεμβρίου 1914 οι παλίοι Πειραιώτες Λεωνίδας Μήτσου, Σαράντος Μαυρικιώτης, Αθανάσιος Τραμπάδης και Νικόλαος Ζωγραφάκης με δαπάνες των και με τεχνίτες τους Ανάργυρο Παξινό και Αλέξανδρο Περράκη έφτιαξαν την ωραία πλακόστρωση του Ναού Προφήτη Ηλία Χαϊδαρίου.
Τα Καλοκαίρια των δεκαετιών 40 και 50 στους πρόποδες του λόφου Προφήτη Ηλία Χαϊδαρίου οι παλίοι Πειραιώτες έστηναν σκηνές και παραθέριζαν με τις οικογένειες των.
Το Λεωφορείο τότε τερματίζεται στα Κουνέλια Χαϊδαρίου.
Η πρώτη βίλλα που έγινε την δεκαετία του 40 στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία Χαϊδαρίου πιο πάνω από τα Κουνέλια Χαϊδαρίου και η πρώτη στο Χαϊδάρι ήταν του αειμνήστου Πειραιώτη αυτοκινητιστή Γιάννη Ανδριώτη. Ακολούθησαν μετά και έχτισαν βίλλες στο Χαϊδάρι και άλλοι Πειραιώτες βιοτέχνες και βιομήχανοι.