Θεία Λειτουργία για το περιβάλλον στην Ιερά Μονή Ομπλού Πατρών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 14.6.2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών, όπου εκκλησιάσθησαν τα μέλη του Συλλόγου «Προστασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας».

          Ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στην δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, στην μεγάλη δωρεά του Θεού να τοποθετήση τον άνθρωπον, ως κορωνίδα των δημιουργημάτων Αυτού. Όμως δυστυχώς ο άνθρωπος με την αποστασία του από τον Θεό και την αμαρτία, εταλαιπώρησε τον οίκο που του έδωσε ο Θεός για να είπη ο Άγιος Απόστολος Παύλος «η κτίσις συστενάζει και συνωδίνει άχρι του νυν».

          Αυτή η ύβρις του ανθρώπου εναντίον της φύσεως που είναι ποίημα του Θεού συνεχίζεται και στοιχίζει πλέον γενικά στη ζωή του ανθρώπου. Τα αποτελέσμετα πλέον είναι παγκοσμίως εμφανή.

 Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον Σύλλογο που ασχολείται με την προστασία του Περιβάλλοντος και ευχήθη υγεία και ευλογία παρά Κυρίου σε όλους και μετάνοια, ώστε να επιστρέψωμε στην αληθινή οδό και να φθάσωμε στην θέωση.

          Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη και ευλόγησε όλους τους χώρους όπου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανακαινίσεως της Ιεράς Μονής, ώστε με την ολοκλήρωσή τους να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις για τα 700 χρόνια της Ιεράς Μονής.

          Επίσης επεσκέφθη και ευλόγησε όλες τις καλλιέργειες της Μονής, και επεθεώρησε τον Κοιμητηριακό Ναό , ο οποίος ετοιμάζεται για τα Εγκαίνια τα οποία θα τελεσθούν στις 4 Αυγούστου, ημέρα που εορτάζουν οι Άγιοι Επτά Παίδες οι εν Εφέσω, προς τιμήν των οποίων θα αφιερωθή ο Ιερός Ναός.