Η τριπλή εορτή στη Μητρόπολη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε εορτή της Αγίας Σκέπης, των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων που μαρτύρησαν στο Ρέθυμνο καθώς και η εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Μητρόπολη Κυδωνίας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οικείου εφημερίου και ιερατικώς προϊσταμένου Πρωτ. Εμμανουήλ Μπλαζάκη, του συνεφημερίου Πρεσβ. Δημητρίου Λιόλου και του διακόνου π. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας και συγκεκριμένα στο κλίτος που είναι αφιερωμένο στους Τέσσερις Μάρτυρες, όπου φυλάσσεται τμήμα των λειψάνων τους καθώς και η μάχαιρα από την οποία σφαγιάσθηκαν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω, παρουσία Κληρικών της Μητροπόλεως, της πολιτικής, και στρατιωτικής εξουσίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Κατόπιν ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές του τόπου και ο λαός μετέβησαν εν πομπή στο Μνημείο Ηρώων, όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου ολοκληρώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική Παρέλαση, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου.

Ευχαριστούμε τους : Pixel Art Chania και κ. Ιω. Φουντουλάκη για το φωτ.υλικό και τον κ. Αντ. Τζατζάνη για την εξωτερική αναμετάδοση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Ράδιο ΄΄ΜΑΡΤΥΡΙΑ΄΄

2910kyd.jpg
2910kyd1.jpg
2910kyd2.jpg
2910kyd3.jpg
2910kyd4.jpg
2910kyd5.jpg
2910kyd6.jpg
2910kyd7.jpg
2910kyd8.jpg
2910kyd9.jpg
2910kyd10.jpg
2910kyd11.jpg
2910kyd12.jpg


Ετικέτες