Η Πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Νέα Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα ο Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.

Το πρωί τελέστηκε Ορθρος, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος και προέστη της πολαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που ακολούθησε.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μαντινείας, μεταξύ άλλων, και αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών για την πρόσκληση στην πνευματική αυτή σύναξη και του ευχήθηκε έτη πολλά και αγιασμένη ποιμαντορία σε αυτόν και το ποίμνιό του, επικέντρωσε την ομιλία του στο πως πρέπει και πως μπορούμε να λατρεύουμε τον Θεό.

Τέσσερις οι προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Η πρώτη είναι να έλθουμε σε γνωριμία μαζί Του, όπως έπραξε και η αγία Φωτεινή. Να γνωρίσουμε δηλαδή τις ιδιότητές Του : ότι είναι αγαθός, άγιος, δίκαιος και ελεήμων.
Η δεύτερη είναι να είναι ελεύθερη η λατρεία μας. Να μην καταπιέζεται από κανένα και από τίποτε. Ταυτόχρονα πρέπει να τη χαρακτηρίζει ανιδιοτέλεια.
Τρίτη προϋπόθεση είναι η καθαρότητα της καρδιάς και του σώματος, διότι «μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται».
Και τέταρτη προϋπόθεση είναι η καθοδήγηση και ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος. Και αυτό, διότι το δικό μας πνεύμα είναι ανεπαρκές και ατελές για να μπορέσει να το κατορθώσει. Με την επικουρία του Αγίου Πνεύματος μόνο μπορεί η λατρεία μας προς τον Θεό να αποκτήσει μια πληρότητα.

Αυτές οι προϋποθέσεις φαίνονται και μέσα από τους λόγους των Πατέρων της Εκκλησίας μας, και κυρίως από τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Μέγα Βασίλειο, τους τύπους των δύο Λειτουργιών τους χρησιμοποιούμε κατά κόρον στη λατρεία μας.

Αυτοί είναι οι όροι και οι τρόποι, με τους οποίους η λατρεία μας θα είναι αληθινή, πνευματική, αποτελεσματική και ευπρόσδεκτη, διότι «εν πνεύματι και αληθεία δεί προσκυνείν».

2DSC_0001.jpg
2DSC_0003.jpg
2DSC_0010a.jpg
2DSC_0013.jpg
2DSC_0021.jpg
2DSC_0045.jpg
2DSC_0056.jpg
2DSC_0058.jpg
2DSC_0070.jpg
2DSC_0073.jpg