Η πανήγυρις του Αποστόλου Τιμοθέου στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Ι.Μ.Μαρωνείας (φωτο)

Loading...


Την 22αν εκάστου μηνός Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ιερομάρτυρος Τιμοθέου, μαθητού του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Στην τοπική μας Εκκλησία αποτελεί παράδοσιν ο εορτασμός της μνήμης του Αποστόλου Τιμοθέου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου εντός του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως καθιερώθη από τον μακαριστόν Μητροπολίτην Μαρωνείας Τιμόθεον από του έτους 1962, εσυνεχίσθη από τον Μητροπολίτην Δαμασκηνόν και αδιάκοπα από τον νέον μας ποιμενάρχην κ. Παντελεήμονα.

Το εσπέρας της Τρίτης, 21ης Ιανουαρίου 2014, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, κατά την διάρκειαν του οποίου ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Κωσταράκης.

Την κυριώνυμον ημέραν, Τετάρτην 22αν οδεύοντος μηνός Ιανουαρίου, ετελέσθη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, κατά την διάρκειαν της οποίας ομίλησε καταλλήλως ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μούκανος και ετελέσθη επιμνημόσυνη δέησις υπέρ αναπαύσεως των Αρχιερέων Τιμοθέου και Δαμασκηνού και Τιμοθέου Ιερομονάχου.

alt
alt
alt
altΕτικέτες