Η πανήγυρη της Μονής Δαδιάς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός του Έβρου πανηγύρισε στην Ιερά Μονή Δαδιάς την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, όπου αθρόως προσήλθε για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα Της.

Πιστοί από το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη, αλλά και τις κωμοπόλεις και τα χωριά του Έβρου έφθασαν στη Χάρη Της με δάκρυα στα μάτια, πολλές φορές, και με πολλή ευλάβεια για να Της εμπιστευθούν τη ζωή τους.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείου κ. Δαμασκηνού στις λατρευτικές εκδηλώσεις μετέσχον οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως Γαβριήλ και Νουβίας Νάρκισσος, αμφότεροι Ιεράρχες του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας. Ο δεύτερος εξ αυτών χοροστάτησε το απόγευμα της παραμονής στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τους προμνημονευθέντες Αρχιερείς, και μίλησε κατάλληλα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής λιτανεύθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς μέχρι το Αγίασμα, όπου κατά τα καθιερωμένα εψάλη ο Αγιασμός. Μετά το πέρας της λιτανείας και του Αγιασμού κλήρος και λαός έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Δαμασκηνός υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και τους προσκυνητές μίλησε επί του αγιογραφικού «ἀποκάλυψον πρὸς Κύριον τὴν ὁδόν σου καὶ ἔλπισον ἐπ᾿ αὐτόν» (Ψαλμ. 36.5) και τόνισε ότι πρέπει εμείς οι χριστιανοί, όπως οι προπάτορες Ιωακείμ και Άννα, να εμπιστευόμεθα τη ζωή μας με πίστη στα χέρια του Θεού και ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών της Παναγίας μας, να προστατεύει τον ευσεβή λαό και την Πατρίδα μας.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Αγγ. Ιλαρίδης, ο Υποδιοικητής της 50ης Ταξιαρχίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου και άλλοι επίσημοι. Στα πλαίσια της εορτής ο επιχώριος Μητροπολίτης κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό διάβασε σε ρασοφόρο το δόκιμο αδερφό της Μονής π. Ελευθέριο.

SAM_8991.jpg
SAM_8993.jpg
SAM_9026.jpg
SAM_9034.jpg
SAM_9047.jpg
SAM_9060.jpg
SAM_9061.jpg
SAM_9116.jpg
SAM_9139.jpg
SAM_9140.jpg
SAM_9146.jpg
SAM_9164.jpg
SAM_9175.jpg
SAM_9181.jpg


Ετικέτες