Η μνήμη του Αγίου Φλαβιανού στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρούσσων της Σύρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρούσσων ιερούργησε χθες ο Σεβ. Κ. Δωρόθεος Β’, τιμώντας και την μνήμη του Αγίου Φλαβιανού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Σεβ. στην ομιλία του αναφέρθηκε στην βιωματική αγάπη, μόνου τρόπου εισόδου του ανθρώπου στην Βασιλεία του Θεού με την πολυδιάστατη ακτινοβολία της ως της κορωνίδος των αρετών.

Επίσης συνεχάρη τον εορτάζοντα Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου και εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, τον οποίο και ευχαρίστησε για την, μετά συνέσεως και φρονήσεως και ήθους εκκλησιαστικού διακονία του.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη και την πατρική του αγάπη όπως και τους συνευχομένους χριστιανούς για την παρουσία τους.

Κατά την διάρκεια της Ιερουργίας και μετά το πέρας του Τρισαγίου Ύμνου, ο Σεβ ανέγνωσε ευχή εγκαινισμού του Συνθρόνου του Ναού, εις το οποίο και ανήλθε κατά την τάξη, πολυχρονισθείς υπό του κλήρου και του λαού.

Το Σύνθρονο κατασκευασθέν με την πρόνοια του Αιδεσιμολ. Αρχιερατικού Επιτρόπου, εφιλοτεχνήθη υπό του Συρίου μαρμαρογλύπτη Παναγιώτου Καλούδη, με φιλότιμη δαπάνη του πλοιοκτήτη Αντωνίου Κομνηνού κατόπιν παρακλήσεως του αγαπητού Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπολέως κ. Στυλιανού Νιώτη και επιζωγραφίστηκε δια χειρός της κυρίας Μαρίζας Αγγελοπούλου, αρχιτέκτονος-καλλιτέχνιδος. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες