Η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων τιμά τη μνήμη του Επισκόπου Ρεντίνης Σεραφείμ

Loading...


Με την παρέλευση 40 ημερών από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ η Ιερά Μητρόπολίς Σταγών και Μετεώρων θέλοντας να τιμήσει τον εκλιπόντα Ιεράρχη ανακοινώνει ότι το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στον Ι. Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων θα τελεσθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και θα τελέσει το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ υπήρξε πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Σεραφείμ από τον οποίο εκάρη μοναχός στην Ι.Μονή Βαρλαάμ και έλαβε τους δύο Βαθμούς της Ιερωσύνης, Διακόνου & Πρεσβυτέρου καθώς και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου και Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.

Επί 16 χρόνια (1993-2009) εργάσθηκε φιλοπόνως στην Ι. Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων περιερχόμενος σχεδόν όλες τις Ενορίες της πόλεως και της Επαρχίας Καλαμπάκας ως Λειτουργός, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός.

Παρακαλείσθε ο ευσεβής λαός της επαρχίας μας όπως προσέλθετε στον Ι. Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων νά συμμετάσχετε στο Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ (Καλογεροπούλου).