Η Μητρόπολη Μαρωνείας εόρτασε τους Τρείς ιεράρχες (φωτο)

Loading...


Την Τετάρτη το απόγευμα, 29η Ιανουαρίου 2014, παραμονή της εορτής των Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής τίμησε την σύναξιν των Τριών Ιεραρχών με την διοργάνωσιν επικαίρου ομιλίας στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεώργιο Τσιγάρα, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:  ’’Οι Τρείς Ιεράρχαι και ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός’’ δίδοντας ιστορικήν και θεολογικήν προσέγγισιν επ’ αυτού. Κατ’ αυτήν παρέστησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεώργιος Κώστας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής κα Σοφία Μενεσελίδου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Ζηλούδης, εκπρόσωποι των Διευθυντών της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του Νομού, ως και των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών Αρχών και Φορέων του Νομού και της πόλεως.

1

Προς της ενάρξεως της επικαίρου ομιλίας, η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Σύλλογος Φίλων   Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνσιν του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού, Καθηγητού κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη, απέδωσε ύμνους και τροπάρια της Εορτή, ενώ ακολούθησε προσφώνησις πάντων και παρουσίασις του ομιλητού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, η δε όλη εκδήλωσις έκλεισε με την απόδοσιν του κοντακίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ‘’Τη Υπερμάχω Στρατηγώ’’, ως και τον Εθνικόν ύμνον.

1

Το πρωί της Πέμπτης, 30ης Ιανουαρίου 2014, η μνήμη των προστατών της Παιδείας του Γένους μας εορτάστηκε σε όλους τους Ναούς της Επαρχίας μας με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής όπου ιερούργησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η ακολουθία της αρτοκλασίας και ανεπέμφθη επιμνημόσυνη δέησις διά τους ευργέτας της Παιδείας, τους καθηγητές και Διδασκάλους.

1

Εις την Θείαν Λειτουργίαν παρέστησαν αντιπροσωπείες των μαθητών των Σχολείων της πόλεως, Καθηγητές Πανεπιστημίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως κ. Σάββας Μελισσόπουλος, οι Διευθυντές της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως κ.κ. Ηλίας Χαντζής και Θεόδωρος Μούχτσης, Καθηγητές και διδάσκαλοι όλων των βαθμίδων Εκπαιδεύσεως, Μαθητές και πλήθος πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε μικράν δεξίωσιν προς τιμήν των εκπαιδευτικών εις την αίθουσαν της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.Ετικέτες