Η Μητρόπολη Κηφισίας για την «ανάμνηση του θανάτου του Ιησού» από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

Loading...


Ανακοίνωση-προειδοποίηση σχετικά με την «ανάμνηση του θανάτου του Ιησού» από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τις παρενοχλήσεις σε Ορθοδόξους Χριστιανούς εξέδωσε το γραφείο αιρέσεων της Μητρόπολης Κηφισίας. Αναλυτικά αναφέρει: 

Τις τελευταίες ημέρες, οι Χιλιαστές μάρτυρες του Ιεχωβά (Μ.τ.Ι.) παρενοχλούν το ορθόδοξο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, με τον πιο προκλητικό τρόπο, προσκαλώντας επωνύμως κάθε έναν από εμάς, (ακόμη και τους ιερείς!) στην ετήσια «ανάμνηση του θανάτου του Ιησού».
Ευρισκόμενοι καταμεσίς στο γλυκύ πέλαγος της Μ. Τεσσαρακοστής και αναμένοντες εν κατανύξει την παράδοση του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας, την Σταυρική Θυσία και την ζωηφόρο Ανάσταση του Χριστού μας, γινόμαστε αποδέκτες κακόδοξων κηρυγμάτων τα οποία μετατρέπουν τη Σταύρωση του Κυρίου από νίκη επί του θανάτου σε ένα γεγονός μακάβριoόσο μακάβρια είναι και η τελετή που τελούν οι Μ.τ.Ι. Γι’ αυτούς το σωτηριώδες έργο του Χριστού σταματά στην Σταύρωσή Του. Πόσο ξένο, παράδοξο και βλάσφημο φαίνεται, λίγες ημέρες προ της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού, να λαμβάνουμε προσκλήσεις για το μνημόσυνό Του!
Διαβάζουμε στο κείμενο της πρόσκλησης ότι ο Μυστικός Δείπνος είναι γι’ αυτούς μία απλή αναμνηστική τελετή! Δεσπόζει μάλιστα το ερώτημα προς εμάς αν θα είμαστε εκεί. Καί εμείς απαντούμε: Βεβαίως και ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ! Γιατί ο ορθόδοξος χριστιανός δεν αναλώνεται σε ανούσιες αναμνηστικές τελετές, αλλά μέσα στον λειτουργικό χρόνο των Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρευρίσκεται στα ίδια τα γεγονότα, τη Σταύρωση, την Ανάσταση κ.λπ.· και όχι μόνο παρευρίσκεται, αλλά μετέχει του ιδίου του τιμίου Σώματος και αχράντου Αίματος του αναστημένου Χριστού μας.

Αντιτριαδική, Χριστομάχος & Πνευματομάχος, περιφρονητική για τον Τίμιο Σταυρό, την Ανάσταση, τους Αγίους, υπερφίαλος και αλαζών, η διδασκαλία της Εταιρείας Σκοπιά είναι φυσικό να αστοχεί και στη λατρευτική ζωή. Στα πλαίσια αυτά κατανούμε και την τέλεση παράδοξων τελετών, όπως η «ανάμνηση του θανάτου του Ιησού».
Οφείλουμε επομένως, ως λογικό ποίμνιο του Χριστού μας να γινόμαστε «φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως αι περιστεραί», περιφρονώντας κάθε λογής προσκλήσεις και τις αναρίθμητες διδασκαλίες που «ξεφυτρώνουν» από παντού, μένοντες εν Κυρίω και διαπλέοντες την ταραγμένη θάλασσα του παρόντος βίου εντός της ασφαλούς και αταλάντευτης Κιβωτού που Εκείνος μας παρέδωσε, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Καλή και ευλογημένη Ανάσταση!
εκ του Γραφείου επί των ΑιρέσεωνΕτικέτες