Η Μητρόπολη Αρτης σχολιάζει την εκλογή των νέων Ιεραρχών

Loading...


Με αφορμή την εκλογή των δύο νέων Μητροπολιτών, η Ιερά Μητρόπολη Αρτης με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο συγχαίρει τους δύο νέους Ποιμενάρχες και αναφέρεται στις σχέσεις που τους συνδέουν με την Μητρόπολη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος συμμετείχε στις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τρίτη 26 Μαίου, κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι πληρώσεις των κενών Ιερών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την εκλογή νέων Μητροπολιτών.

Εξέφρασε δε την χαρά και συγκίνησή του δια την εκλογή τόσο του νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου Φωκά, όσο και του νέου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα, οι οποίοι συνδέονται άρρηκτα με την Μητρόπολη Άρτης και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στον πιστό λαό της. Πρόκειται περί δύο άξιων πνευματικών ανθρώπων με πολύπλευρη δράση στις Μητροπόλεις που μέχρι σήμερα διετέλεσαν Πρωτοσύγκελλοι, ο μεν στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας όπου και εξελέγη, ο δε στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος φέρει αρκετές αναμνήσεις από την περιοχή της Άρτας όπου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία, κατά την διάρκεια της οποίας συνδέθηκε πνευματικά με πολλούς κληρικούς και μοναχούς της Μητροπόλεως.

Επίσης ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος είναι λίαν αγαπητός στους κληρικούς και τον πιστό λαό της τοπικής μας Εκκλησίας, από τις τακτικές επισκέψεις και πνευματικές ομιλίες που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς. Και στους δύο νέους Ιεράρχες η τοπική μας Εκκλησία εύχεται πολύκαρπη και μακροχρόνια επισκοπική διακονία».Ετικέτες