Η λαμπρή εορτή της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η λαμπρή εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατάνγκας κ.κ. Μελέτιο και πλειάδος κληρικών και μοναχών.

Στον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Πεντηκοστής καθώς και στην σημαντική αξία και μεγάλης ευλογίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στην πόλη.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε λαμπρή πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ και πλήθους ιερέων συμπροσευχούμενων εκατοντάδων πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου αναφερόμενος στην εορτή της Πεντηκοστής είπε μεταξύ άλλων ότι το Πνεύμα το Άγιο είναι γιατρός, είναι Προφήτης, είναι διδάσκαλος, είναι η σοφία και η διάκρισις.

”Πνεύμα σοφίας, πνεύμα συνέσεως, πνεύμα φόβου Θεού”. Μεγάλα τα χαρίσματα Του, άπειροι οι καρποί Του.

”Ο γαρ καρπός του πνεύματος εστίν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις, πραότις, εγκράτεια”.

Αν απουσιάζουν όλα αυτά από την ζωή μας, δεν υπάρχει Άγιο Πνεύμα, γιατί εμείς οι ίδιοι το διώξαμε…

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε πανηγυρικά ο Εσπερινός της Γονυκλισίας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Θείας Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων της Μονής.

Του Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, κληρικούς και κόσμο ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος ευρισκόταν στο Ηράκλειο ένεκεν της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του.

2006tzagk (1).jpg
2006tzagk (2).jpg
2006tzagk (3).jpg
2006tzagk (4).jpg
2006tzagk (5).jpg
2006tzagk (6).jpg
2006tzagk (7).jpg
2006tzagk (8).jpg
2006tzagk (9).jpg
2006tzagk (10).jpg
2006tzagk (11).jpg