Η Κόρινθος γιόρτασε τον Άη- Γιώργη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου – Μακαρίου της πόλεως Κορίνθου, όπου και ομίλησε στους παριστάμενους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας, για τον βίο και τα πολλά χαρίσματα του Αγίου υπό το πρίσμα της Αναστάσεως.

Την επομένη το πρωί, Πέμπτη 23 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Χιλιομοδίου, παρουσία μεγάλου εκκλησιάσματος.
Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης  στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, συνέδεσε τη λαμπρότητα του βίου του ενδόξου μας Αγίου με την αξία της Λαμπρής (Αναστάσεως). Διέλαμψε ο Άγιος από την στιγμή που δεν φοβήθηκε τον θάνατο. Αρνήθηκε τα προνόμια που απολάμβανε εν ζωή και ενστερνίσθηκε την πίστη του, τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Γι’ αυτό οφείλουμε και οι σημερινοί άνθρωποι να λάμπουμε ως φωτόμορφα παιδιά της Εκκλησίας ακολουθώντας το παράδειγμά του, μη φοβούμενοι την απώλεια των υλικών αγαθών και προσβλέποντας και στην δική μας Ανάσταση. Αυτό εξάλλου είναι και το νόημα της Αναστάσεως που κηρύσσει η Εκκλησία, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, η δική μας σωτηρία μέσω της Αναστάσεως του Σωτήρος μας Χριστού και των πρεσβειών των Αγίων μας, όπως ο Άγιος Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος Γεώργιος.


  Ετικέτες