Η Καλαμάτα εορτάζει την Υπαπαντή-Πολυαρχιερατικός Εσπερινός (φωτο)

Loading...


Αποστολή Καλαμάτα: Μάνος Χατζηγιάννης

Λαμπρός ήταν ο πολυαρχιερατικός εσπερινός, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής Καλαμάτας. Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας φόρεσε τα γιορτινά της και τιμά και φέτος την πολιούχο της παρουσία εννέα Μητροπολιτών και πλήθους πιστών…
«Ημέρα χαράς σε καιρούς που μειώνονται οι ημέρες χαράς» χαρακτήρισε την εορτή ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος στην προσλαλιά του. 

Αναλυτικότερα, ουρές άρχιζαν να δημιουργούνται από νωρίς το απόγευμα έξω από τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Στον πολυαρχιερατικό εσπερινό που ξεκίνησε στις 18.30 προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ παρόντες ήταν ακόμη οι Μητροπολιτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγένιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως & Πρεβέζης Χρυσόστομος και βέβαια ο τοπικός Ποιμενάρχης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού εκατοντάδες πιστοί προσκυνούσαν τις εικόνες της Υπαπαντής. 

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης επισήμανε πως στο πρόσωπο της Παναγίας βρίσκουμε την παγκοσμιότητα. «Γιορτάζουμε Χριστούγεννα μετά τα Χριστούγεννα και Πάσχα πριν από το Πάσχα» τόνισε και συμπλήρωσε πως η Παναγία συνήγαγε σήμερα όλα τα πνευματικά της παιδιά στην Καλαμάτα. 

Ο κ. Ευγένιος επισήμανε πως κάθε ελάχιστος αδελφός μας αποτελεί εικόνα Θεού και πως πρέπει να ζούμε σε «κοινωνία με τον άλλον απροϋπόθετα»… » Ή μάλλον με μια προϋπόθεση, την αγάπη» συμπλήρωσε. 

Τόνισε δε πως για εμάς έγινε η Υπαπαντή όπως η ενανθρώπηση του Κυρίου για αυτό πρέπει όλοι μας να ευχηθούμε για τη δική μας Υπαπαντή. 

«Δεύτε Χριστώ συναντηθώμεν…Ας κάνουμε ηρωική έξοδο από κάθε πρόσχημα που μας χωρίζει από το Χριστό» είπε. 

Θα ακολουθήσει αγρυπνία…

Αυριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πανυγηρική Θεία Λειτουργία, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Άμυνα Δ. Αβραμόπουλος. 

1

1

1

1

1

1

alt

1
 
1

1

1

1

1

1

1

1Ετικέτες