Η Ι.Μ. Σύρου τίμησε τον Αγιο Τρύφωνα, τον Προστάτη των οπωροκηποκαλλιεργητών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Πέτρο Μαραγκό και Εμμανουήλ Γαλανάκη, και του Διακόνου Γεωργίου Κουσαθανά, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, Προστάτου των Οπωροκηποκαλλιεργητών Μυκόνου.

Οι τελευταίοι παρέστησαν μετά των οικογενειών τους, παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Μυκόνου, της Περιφερειακής Συμβούλου, εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Μυκόνου και των μαθητών της Δ΄ τάξεως του Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη Αγιασμός, αναγνωσθεισών των ευχών του Αγίου Τρύφωνος, η τιμία κάρα του οποίου προετέθη από της ενάρξεως του Όρθρου προς προσκύνηση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της γεωργίας, ως καρδιάς της οικονομικής ζωής, την οποία τροφοδορούν με τον κόπο, τον ιδρώτα και την αγάπη τους και οι οπωροκηποκαλλιεργητές της Μυκόνου, που επιμένουν να διατηρούν τις παραδοσιακές αγροτικές τους εργασίες.

Συνεχάρη, τέλος τον Πρόεδρο κ. Δαμιανό Γρυπάρη και ευχήθηκε σε όλους υγεία και μακροημέρευση.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας διενεμήθησαν, με τον Αγιασμό για τους αγρούς, εικόνες του Αγίου Τρύφωνος και συμβολικά πορτοκάλια.

DSCN3937.jpg
DSCN3939.jpg
DSCN3943.jpg
DSCN3951.jpg
DSCN3960.jpg
DSCN3965.jpg
DSCN3970.jpg
DSCN3983.jpg
DSCN3988.jpg
DSCN3999.jpg
DSCN4001.jpg
DSCN4003.jpg
DSCN4006.jpg
DSCN4009.jpg


Ετικέτες