Η Ι.Μ. Κορίνθου τίμησε τον Αγιο Ελευθέριο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα Εκκλησιαστική ευπρέπεια και σύμφωνα με την Μοναστηριακή τάξη τελεσθηκε την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού, στο Λουτράκι , η οποία τιμά πανηγυρικά την Μνήμη του θαυματουργού Ιερομάρτυρος.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Τα ιεροψαλτικά αναλόγια διακόνησαν ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τον Θειο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Σεβασμίας αυτής Μονής και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος, με πολύ ωραία γλώσσα, αναφέρθηκε στην τιμή του Ιερομάρτυρος, που αποδίδεται σ’ Αυτόν, δια της μιμήσεως του παραδείγματος Του, αφού οι Άγιοι είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες στην πορεία μας προς την Βασιλεία των ουρανών.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εν συντομία στην ιδιαίτερη ευλογία, για το Λουτράκι και την Ιερά Μητρόπολη, της παρουσίας αποτμήματος εκ του Ι. Λειψάνου του Αγίου στην Ιερά Μονή και ευχήθηκε στους πατέρες και αδελφούς της Ι. Μονής ως και στους πιστούς υγεία πνευματική και σωματική, η οποία επιτυγχάνετε μόνο μέσα στην Εκκλησία δια της μιμήσεως της θαυμαστής ζωης των Αγίων Της. Αμέσως μετά το πέρας του κυρήγματος ακολούθησε η ευλόγηση των Κολλύβων προς τιμήν του Αγίου.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης τέλεσε μετά των συνιερουργησάντων Ιερέων και Διακόνων, των Πατέρων της Ι. Μονής και των συμπροσευξαμένων πιστών Επιμνημόσυνο Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος, ο οποίος αναπαύεται στο κοιμητήριο της Ι. Μονής.

Την μεσημβρία της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Δημητρίου Σκλία, πατρός του Αιδεσ. κ. Κυριάκου Σκλία, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Βραχατίου και Ταμίου της Ι. Μητροπόλεως, στο Μπολάτι Κορινθίας. Ομιλήσας ο Σεβ. Ποιμενάρχης κατάλληλα, ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου ως και υπέρ παρακλήσεως και παραμυθίας των πενθούντων συγγενών του.

DSC05998.JPG
DSC06000.JPG
DSC06002.JPG
DSC06004.JPG
DSC06005.JPG
DSC06014.JPG
DSC06033.JPG
DSC06035.JPG


Ετικέτες