Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Απόστολο Παύλο

Loading...


Λαμπρά θα τιμηθεί και φέτος η εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Κέντρο των εορτασμών θα είναι ο Ενοριακός Ναός του Αποστόλου Παύλου κοντά στο Σέιχ Σου.

Στο ανακοινωθέν της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης επισημαίνεται συγκεκριμένα: «Λαμπράν Εκκλησιαστικήν Πανήγυριν επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης εις την ομώνυμον Πόλιν μας επί τη ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, του «Αποστόλου των Εθνών» και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης προς δόξαν του ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ και προς σωτηρίαν ημών των Θεσσαλονικέων και απάντων των Μακεδόνων Ελλήνων.
Αι δύο προς Θεσσαλονικείς Επιστολαί του Αποστόλου Παύλου συμπεριλαμβάνονται εις την Καινήν Διαθήκην Ευαγγέλιον.

Κατά το εορτολόγιον της αγίας ημών Εκκλησίας συνεορτάζεται και η μνήμη του άλλου μεγάλου αγίου, του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ επίσης την 29ην Ιουνίου 2015 ημέραν Δευτέραν.

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έχει ανεγείρει μεγαλοπρεπή ιερόν Ενοριακόν Ναόν του ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ εις την Άνω Πόλιν, επί της οδού Λεωφ. ΟΧΙ προς Δάσος Σέιχ-Σού.

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
28η Ιουνίου 2015 – Κυριακήν – 7.00-9.00 μ.μ.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
29η Ιουνίου 2015 – Δευτέραν – 7.30-10.30 π.μ.

ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ & ΛΕΙΨΑΝΟΥ
29η Ιουνίου 2015 – Δευτέραν – 8.00 μ.μ.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ θα χοροστατήση εις τον Εσπερινόν και θα τελέση την Θείαν Λειτουργίαν μετά πολλών ιερέων και διακόνων.
Προσκαλείσθε όπως συμμετάσχετε, κατά το εφικτόν, εις τας λατρευτικάς αυτάς ευκαιρίας της ημετέρας τοπικής Εκκλησίας».Ετικέτες