Η θαυμαστή ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγ. Μύρωνα στην Κρήτη

Loading...


Ζη Κύριος ο Θεός!

Και οι άγιοί Του είναι παρόντες, ανάμεσα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, να το ενισχύουν και να του υπενθυμίζουν ότι στις δυσκολίες αυτής της ζωής, κραταιόν έχει σύμμαχο.

Όπως πληροφορούμαστε από την αγιοτόκο Κρήτη, ο ίδιος ο άγιος Μύρων, τέκνο κι αυτός της Μεγαλονήσου, παρενέβη ο ίδιος σε ευβλαβείς ανθρώπους του νησιού, ζητώντας να γίνει η εκταφή του σκηνώματος του!

Πράγματι, με την ευλογία και την αυτοπρόσωπη παρουσία του Σεβ.Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, τελέσθηκε τον περασμένο μήνα (12/5) η ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του αγίου. Κατ’ αυτήν βρέθηκαν τα περισσότερα μέρη του σώματός του, αφού όπως είναι γνωστό, ο τάφος του κατά την Τουρκοκρατία είχε συλληθεί δύο φορές και πολλά λείψανα εκλάπησαν. Επίσης, θάμβος και δέος κατέλαβε όλους τους παριστάμενους, όταν ο Ι. Ναός του και ο εξωτερικός χώρος πλημμύρισαν με μία έντονη και άρρητη ευωδία.

Όπως πιστεύουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ενορίας του Αγ. Μύρωνος στην περιοχή του Ηρακλείου, “μετά από τόσους αιώνες, ο Άγιος θέλησε να είναι περισσότερο κοντά μας,να μας ευλογεί και να μας ενισχύει στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στον Θεό…!”