Η εορτή των Αγίων Μαρτύρων Σοφίας, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος, στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Πάτρα.
Την παραμονή της Εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο ωμίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 Ανήμερα, στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη εν πληθούση Εκκλησία, προεξήρχε και εκήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
          Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην σχέση των Αγίων Μαρτύρων με τον Σταυρό και την Ανάστασή και την αξία που έχει η ζωή η οποία μέσα από τις θυσίες, την υπέρβαση του εαυτού μας και την μυστηριακή ζωή, οδηγεί στην θέωση.
          Εν συνεχεία εξήρε το πνευματικό, κατηχητικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό γενικώς έργο που επιτελείται στην Ενορία της Αγίας Σοφίας (συνεχής λειτουργική ζωή, συσσίτια, κοινωνικά φροντιστήρια, φοιτητικές ομάδες κ.λ.π.) και επήνεσε τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού, πρωτ. π. Ερμόλαο Μασσαρά και τους συνεφημερίους του,π. Βασίλειο και π. Στυλιανό, καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλο το προσωπικό του Ναού, που εκδαπανώνται στην διακονία του Θεού και του Λαού του Θεού.
       

  Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη τους χώρους παρασκευής του φαγητού που προορίζεται για τους απόρους αδελφούς μας (πάνω από 200 κάθε ημέρα) και συνομίλησε με τους νέους και τις νέες που διακονούν στο χώρο αυτό με αυταπάρνηση και θυσιαστική προσφορά.
          Το απόγευμα της ιδίας ημέρας προεξήρχε της μεγαλειώδους Ιεράς Λιτανείας και για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε όλους όσοι κοπιάζουν στο έργο της Ενορίας και συνεχάρη εκτός των άλλων την νεοσύστατη μπάντα της Ενορίας. Η μπάντα εδημιουργήθη από νέους των νεανικών ομάδων της Ενορίας.
          Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ακολούθησε πολιτιστικό, χορευτικό πρόγραμμα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού από τα χορευτικά της ενορίας.Ετικέτες