Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ελβετία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Μητρόπολη Ελβετίας μαζί με τους Ελληνες του Σεντ Γκάλεν τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

Με την δέουσαν λαμπρότητα και μεγαλοπρέπειαν εορτάσθη η εορτή των Αγίων ενδόξων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και της μητρός αυτού Ελένης, εις την Ενορίαν του Σαντ Γκάλεν της Ανατολικής Ελβετίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας
Εις την αρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος συμπαραστατούμενος υπό του Ιερατικώς Προισταμένου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Ιγνατίου Παπαδέλη του Ιερέως Μιχαήλ και του Ιερολογιωτάτου Διακόνου κ. Φωτίου Τσάμη.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου ανεφέρθη εις την Αποστολικήν Περικοπήν των Πράξεων, ως και εις την ζωήν και το έργον του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της μητρός αυτού διά την προσφοράν αυτών διά την εδραίωσιν της Χριστιανικής πίστεως και των προνομίων τα οποία εθέσπισε εις την αυτοκρατορίαν διά του Διατάγματος των Μεδιολάνων του 313 μ.Χρ., επιτρέψας οι Χριστιανοί ελευθέρως να λατρεύουν τον Θεόν της πίστεως αυτών και να καταστήση την πίστιν αυτών ως επίσημον Θρησκείαν του Κράτους.

Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον Ιερατικώς Προιστάμενον πατέρα Ιγνάτιον Παπαδέλην διά το συνεχές έργον, το οποίον προσφέρει από την αρχήν της διακονίας του εις τον Ελληνισμόν της Ανατολικής Ελβετίας, αναφερθείς δε εις τους αγώνας, τους οποίους κατέβαλον αμφότεροι μετά του αειμνήστου Μητροπολίτου Ελβετίας κυρού Δαμασκηνού διά την απόκτησιν του Ναού, τον ευτρεπισμόν, τον εξοπλισμόν δι᾽ όλων των αναγκαίων λειτουργικών, εικόνων και ιερών σκευών και ότι ο Ναός αυτός επί μίαν τριακονταετίαν αποτελεί φάρον έλξεως των Ορθοδόξων χριστιανών των εγγύς και των μακράν. Ακολούθως διεβίβασε προς τον πατέρα Ιγνάτιον και τους πιστούς της περιοχής τας ευχάς και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου, ο οποίος ευρίσκεται εις ετέραν εκκλησιαστικήν αποστολήν.
Μετά την Θείαν Λειτουργίαν προσεφέρθη εις τους χώρους του Ιερού Ναού γεύμα προς τους πιστούς, το οποίον ήτο προσφορά των κυριών και άλλων δωρητών της Ενορίας.

Φωτορεπορτάζ: Αναστασίου Λουκά

Helvetia.jpg
Helvetia2.jpg
Helvetia3.jpg
Helvetia4.jpg
Helvetia6.jpg
Helvetia7.jpg
Helvetia8.jpg
Helvetia9.jpg
Helvetia11.jpg