Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μάκρη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε γι’ άλλη μία φορά η ιερά μνήμη των Αγίων, θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Νέας Μάκρης.
Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και συγχοροστατούντος του, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος παρουσία των τοπικών, δημοτικών και αστυνομικών, αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών καθώς και η τέλεση της Αρτοκλασίας στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης. Τον Θείο Λόγο δε κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Αγίου, Βασιλέως και Ισαποστόλου Μεγάλου Κωνσταντίνου και τους λόγους που τον καθιέρωσαν ως Άγιο στη συνείδηση των πιστών.
Την ημέρα της εορτής ετελέσθη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου Κηφισίας Κυρίλλου.



Ετικέτες