Η εορτή του Αγ. Τρύφωνος στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Παιονίας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λιτάνευση της θαυμαστής και περίλαμπρης εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος και ενός τμήματος από την αγία κάρα του ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα (4μ.μ.) της Κυριακής, 31 Ιανουαρίου 2016, οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του. 

Τόπος εορτασμού ήταν το Ιερόν Κοινόβιον Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Παιονίας, που βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από την κωμόπολη της Γουμένισσας, στους πρόποδες του όρους Πάικου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του αγίου Καθηγουμένου π.Χρυσοστόμου μέσα σ᾿ έναν κατάμεστο Ναό, όπου εκατοντάδες πιστοί είχαν προσέλθει για να προσκυνήσουν τον Άγιο.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ένας ακόμη νέος, δόκιμος της Μονής, έλαβε το Αγγελικό Σχήμα από τα χέρια του πνευματικού του πατέρα, του π.Χρυσοστόμου.
Με αληθινά αισθήματα χαράς και συγκίνησης όλοι οι παρευρισκόμενοι άκουσαν το όνομα που έδωσε ο σεβαστός Καθηγούμενος στον νεόκουρο μοναχό –το όνομα του εορταζομένου αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος.

Ο Μοναχός Τρύφων, εγκαταλείποντας την ματαιότητα του κόσμου αυτού, πρόσφερε τον εαυτό του στον Θεό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο άγιος Καθηγούμενος. Απεθύνοντας λόγια πατρικής αγάπης στο νέο Μοναχό, ο π.Χρυσόστόμος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ενδεικτικά και τα παρακάτω: «Προτού ακόμη έλθεις στο Μοναστήρι, είχες ταυτίσει τη ζωή σου με τον άγιο Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνα. Γι᾿ αυτό βλέποντας την αγαπη σου προς τον μεγάλον αυτόν Άγιον της Εκκλησίας μας, αποφάσισα να σού δώσω αυτό το όνομα, για να τον έχεις πάντοτε μέσα στον νού και την καρδιά σου, παιδί μου…».
 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες