Η εορτή του Αγίου Πολυκάρπου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος (φωτο)

Loading...


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου Λιβανατών, ο οποίος ευρίσκεται εντός των Κατασκηνώσεων του Ιδρύματος «Παναγία η Φανερωμένη», Ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της τελικής Κρίσεως καταλήγοντας ότι ο χρόνος της γενικής κρίσεως είναι άγνωστος γι’ αυτό κατά την εντολή του Κυρίου πρέπει να γρηγορούμε, γιατί δεν γνωρίζουμε την μέρα και την ώρα που έρχεται ο θάνατος.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους καρπούς από την καλλιέργεια των αγρών της αδελφότητος, που είχαν τοποθετήσει αντιπροσωπευτικά σε κάνιστρο και ετέλεσε αρτοκλασία.

Εκ μέρους της αδελφής Αθανασίας ο κ. Βύρωνας Γκούρας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και για την αγάπη με την οποία περιβάλει το έργο της αδελφότητος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην αδελφή Αθανασία ετόνισε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση, διότι επί 20 χρόνια υπομένει με καρτερία τον σταυρό της ασθενείας και δεν έχει χάσει την αισιοδοξία της και την δύναμη της ψυχής της.

Αυτή η δύναμη προέρχεται από τη Χάρη του Θεού, την οποία συνεχώς επικαλείται και από την πλουσία αγάπη, την οποία δωρίζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μετά τη θεία Λειτουργία προσήλθαν  στον Ναό του Αγίου Πολυκάρπου Ιερείς των ομόρων ενοριών για να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο και να πάρουν την ευχή του.  

Μετά τη διανομή του Αντιδώρου προσεφέρθη πλούσια δεξίωση στο Αρχονταρίκι, που ευρίσκεται δίπλα ακριβώς στην Εκκλησία και μαζί με τον Ναό αποτελούν ένα σύνολο ωραίας Εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

alt
alt
alt
altΕτικέτες