Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Χατζή Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε το Χατζή τη μνήμη του πολιούχου και εφόρου του, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος. Να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν από την Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού (Αττικής) με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου.
Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε ο προστάτης και έφορός τους, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, να γίνει παράδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης. «Μέσα από τα Ευαγγέλια και τις Επιστολές του, μας διδάσκει να αγαπάμε το συνάνθρωπο ανυστερόβουλα, δείχνοντας ειλικρινή σεβασμό. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αντλούμε δύναμη και παρηγοριά μέσα από το έργο του» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, εξέφρασε τις αδελφικές ευχαριστίες του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο για την έγκριση μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων.
Στον εορτασμό παρέστησαν ο πολιτευτής Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντ. Μπούζα και Π. Αλευράς, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης κ. Ξαρχάκος, Αδαμόπουλος και Πετρόπουλος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός Ετικέτες