Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στις φυλακές Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδος, όπου λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου και ευλόγησε και την Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι εργαζόμενοι και οι κρατούμενοι του Καταστήματος.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, οι Ιερείς της Ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώ συμμετείχαν πολλοί κρατούμενοι, οι εργαζόμενοι, ο Διευθυντής του Καταστήματος κ. Σπυρίδων Βασιλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός.

Επισημαίνεται ότι με πρόνοια του Σεβασμιωτάτου και έγκριση του Διευθυντού των Φυλακών, ο Ιερός Ναός λειτουργείται κάθε Σάββατο από Ιερείς της Πόλεως Χαλκίδος και έτσι εξυπηρετούνται οι θρησκευτικές ανάγκες των κρατουμένων, ενώ η Ιερά Μητρόπολις βρίσκεται σε αρμονική συνεργασία με τον Διευθυντή και για την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης ανάγκης.

Th. Leitourgia Ag. Eleftheriou - Fylakes Xalkidos  15.12.2015 001.jpg
Th. Leitourgia Ag. Eleftheriou - Fylakes Xalkidos  15.12.2015 002.jpg
Th. Leitourgia Ag. Eleftheriou - Fylakes Xalkidos  15.12.2015 003.jpg
Th. Leitourgia Ag. Eleftheriou - Fylakes Xalkidos  15.12.2015 004.jpg


Ετικέτες